Hrvatska u prvoj jakosnoj skupini ždrijeba kvalifikacija za SP u Rusiji

'Ovo je sigurno lijep uvod u skorašnji ždrijeb', kazao je izbornik

06.06.2015., Zagreb - Konferencija za medije HNS-a na stadionu Maksimir uoci prijateljske utakmice s Gibraltarom. Konferenciji su nazocili izbornik reprezentacije Niko Kovac i Mario Mandzukic.
Photo: Robert Anic/PIXSELL
FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Srpanjsko izdanje svoje ljestvice najboljih svjetskih momčadi Fifa će koristiti prilikom ždrijebanja za kvalifikacije Svjetskog prvenstva. Hrvatska kao 14. ukupno, te deveta reprezentacija u Europi smještena će pritom biti u prvu jakosnu skupinu.

Ždrijeb će biti održan u Sankt-Peterburgu 25. srpnja, a hrvatska nogometna reprezentacija u najjačoj skupini naći će se s reprezentacijama Njemačke, Nizozemske, Portugala, Belgije, Rumunjske, Engleske, Španjolske i Walesa.

Šuker i Kovač zadovoljni

“S velikim zadovoljstvom ćemo otići na ždrijeb, ponosni što je Hrvatska među tim najuspješnijim europskim zemljama. To je potvrda dobrog rada izbornika Nike Kovača, truda i vrijednosti naše reprezentacije. Status nositelja ništa nam ne garantira, ali sigurno nas postavlja u dobru situaciju uoči novih važnih kvalifikacija jer Hrvatskoj je uvijek glavni cilj plasirati se na velika natjecanja. Ponosan sam što ću u Sankt-Peterburgu predstavljati Savez koji je istinska sila europskog nogometa”, izjavio je predsjednik HNS-a Davor Šuker.

Ni izbornik reprezentacije Niko Kovač nije skrivao zadovoljstvo:

“Jako me razveselila ova vijest, kao što je i svakog navijača Hrvatske. Neovisno o jakosnoj skupini, put do Rusije neće biti lagan, no ovo je sigurno lijep uvod u skorašnji ždrijeb. Veliki je uspjeh za tako malo zemlju biti među devet najuspješnijih, a male razlike između reprezentacija pokazuju koliko je svaki dobar rezultat u ovim kvalifikacijama bio ključan za ovu poziciju. Želio bih čestitati i svom stožeru i Savezu, a posebno igračima, što je mala Hrvatska i ovom prigodom izborila status među najvećima.”