Fiorentina je slavila protiv Palerma 3-1, a Nikola Kalinić je bio asistent kod dva gola gostiju

Mario Mandžukić nije bio u sastavu Juventusa koji je s 3-0 pobijedio Veronu

FOTO: AFP

U utakmici 18. kola Serie A, Fiorentina Nikole Kalinića, Milana Badelja i Ante Rebića gostovala je na Siciliji kod Palerma. Gosti su slavili s 3-1, a asistent za dva gola bio je Kalinić. Juventus je bez ozlijeđenog Marija Mandžukića pobijedio Veronu 3-0, dok je Šime Vrsaljko sa Sassuolom odigrao 2-2 na domaćem terenu protiv Frosinonea.

Fiorentina je u 13. minuti povela pogotkom Slovenca Josipa Iličića, a asistirao mu je Kalinić. U 40. minuti u šansi se našao i Milan Badelj. Bivši dinamovac prihvatio je jednu odbijenu loptu i uputio udarac s velike udaljenosti. No, njegov pokušaj je bio dosta loš i lopta je otišla visoko iznad prečke. Dvije minute poslije, Fiorentina povećala vodstvo na 2-0.

https://www.youtube.com/watch?v=OavshHFS7Cs

Rekordni Juventus

Iličić je pucao s ruba šestnaesterca i pogodio u lijevi gornji kut, a Kalinić mu je opet bio asistent. U 77. minuti Alberto Gilardino je smanjio na 2-1. U sudačkoj nadoknadi, Jakub Blaszczykowski je pogodio za 3-1 pobjedu Fiorentine kod Palerma za koji je cijelu utakmicu odigrao Mato Jajalo.

Juventus je došao do osme uzastopne ligaške pobjede i to je ove sezone najduži niz u pet najjačih liga Europe. Momčad iz Torina je pobjedom nad Veronom došla do 1500. pobjede u Serie A i prvi su došli do tog učinka.

Milan poražen kod kuće od Bologne

Rezultati: Milan – Bologna 0-1, Chievo – Roma 3-3, Palermo – Fiorentina 1-3, Juventus – Verona 3-0, Lazio – Carpi 0-0, Sassuolo – Frosinone 2-2, Empoli – Inter 0-1, a Napoli – Torino 2:1.

Poredak: Inter 39, Fiorentina i Napoli 38, Juventus 36, Roma 33 boda…