Foto: Ovako je Milanović u Čileu slavio pobjedu Hrvatske

Utakmicu reprezentacija Hrvatske i Brazila pratio je s hrvatskim iseljenicima

Hrvatska može doći do kraja s ovakvom igrom, kazao je predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović nakon pobjede Hrvatska nad Brazilom u četvftfinalu SP-a.

Milanović je utakmicu nogometnih reprezentacija Hrvatske i Brazila pratio s hrvatskim iseljenicima u prostorijama Sportskog kluba Hrvatski sokol u čileanskoj Antofagasti, budući da se nalazi u službenoj posjeti Čileu.

Drukčiji pristup od Japana

“Velika je ovo pobjeda. Brazil mi je nekako dosad davao dojam najjače momčadi, a mi smo ih uspjeli svesti na njihovu i oni nas na našu mjeru, što znači da je bilo sve jako ravnopravno” komentirao je.

“Tko nije spreman na stres kada igra Hrvatska, neka ne ustaje iz kreveta. Hrvatska može do kraja s ovakvom igrom. Brazil je dao igrati i igrao je. Potpuno je drukčiji pristup od Japana, puno bolji nogometaši pojedinačno, a nisu dominirali nad Hrvatskom. Nisu uopće dominirali”, rekao je nakon utakmice predsjednik Milanović pobjedu hrvatske reprezentacije i ulazak u polufinale Svjetskog prvenstva.

“Poručio sam im prije utamice da budu emocionalno stabilni i da se ne daju impresionirati, a znanje imaju. Neka se oznoje Brazilci, a Hrvatska nikada nije autsajder”, kazao je Milanović, koji je Vatrene bodrio u Katru na utakmici grupne faze s Belgijom.