Fury i Kličko sučelit će se u svibnju, no ne zna se točno gdje. Među kandidatima je i jedna boksački egzotična zemlja

U ponudi je nekoliko svibanjskih datuma, kao i potencijalnih organizatora uzvrata

Ukrainian World heavyweight boxing champion Wladimir Klitschko (L) and Britain's Tyson Fury compete during their WBA, IBF, WBO and IBO title fight in Dusseldorf, western Germany, on November 28, 2015. AFP PHOTO / PATRIK STOLLARZ / AFP / PATRIK STOLLARZ
FOTO: AFP

Tyson Fury i Vladimir Kličko ukrstit će rukavice već u svibnju ove godine, no i dalje ostaje upitno kada i gdje točno. U ponudi je nekoliko svibanjskih datuma, kao i potencijalnih organizatora uzvratnog meča u kojem je ukrajinski boksač izgubio naslov prvaka po verzijama WBA, IBF, WBO i IBO i magazina The Ring.

Kličko je 29. studenoga prošle godine pred 45.000 navijača u Düsseldorfu pretrpio svoj prvi poraz još od 2004. godine i to jednoglasnom odlukom sudaca kojom je njegov suparnik došao do 25. pobjede u jednako toliko mečeva u profesionalnoj karijeri. Poraženom je to bio četvrti ulazak u ring u kojem je izgubio, a ima i 64 pobjede.

Sve je otvoreno

Prije samog boksačkog ogleda potpisan je ugovor s klauzulom o uzvratu u slučaju Kličkova poraza, a njena aktivacija izazvala je reakciju IBF-a zbog toga što je Fury pristao na uzvrat, a ne na borbu protiv izazivača kojeg mu je odredila Međunarodna boksačka federacija. Fury je obaviješten da je ostao bez pojasa na što je reagirao njegovim bacanjem u WC školjku.

Tyson Fury
Tyson Fury s pojasevima osvojenima nakon meča protiv Klička AFP

Kako bilo, čini se da se uzvratni meč Fury-Kličko ipak bliži, no tek treba vidjeti gdje će se on održati i kada točno. Dok dio engleskih medija piše o uzvratu u Njemačkoj, točnije na Allianz Areni 7. svibnja, dio ih tvrdi da bi se organizacije boksačkog spektakla rado prihvatili u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Pozivaju se pritom na riječi Petera Furyja, Tysonovog strica i trenera koji kaže:

“U ovome trenutku je sve otvoreno, ali, u roku smo. Do meča bi moglo doći 7., 14., 21. ili 28. svibnja, ništa još nije dogovoreno. U utrci za organizacijom mnogo je država, a Ujedinjeni Arapski Emirati su među njima. Budu li financijski uvjeti slični, voljeli bismo da se meč organizira u Engleskoj.