Guardioline poderane hlače i dalje su tema, a upravo se oglasio i Armani

Uuefa je otvorila istragu protiv Guardiole zbog nošenja sporne kratke majice

Bayern Munich’s Spanish head coach Pep Guardiola (R) gives instructions to Bayern Munich’s defender Philipp Lahm (C) and other players during the UEFA Champions League second-leg quarter-final football match Bayern Munich v FC Porto in Munich, southern Germany on April 21, 2015. Bayern Munich won the match 6-1. AFP PHOTO / CHRISTOF STACHE
FOTO: AFP

Jedan od komičnijih trenutaka ovotjednih četvrtfinalnih utakmica Lige prvaka svakako je bila nezgoda koju je tijekom utakmice protiv Porta imao Bayernov trener Pep Guardiola. Dok je njegova momčad zabijala Portu, katalonskom su se stručnjaku poderale hlače, pa je do kraja vodio utakmicu s rupom na lijevoj nogavici, piše net.hr.

Panika u Armaniju

Pepovi su problemi mnoge nasmijali, a mediji su se dan kasnije dobro zabavljali na račun puknutih hlača. Nije, međutim, bilo zabavno ljudima iz modne kuće Armani koji su, ni krivi ni dužni, bili proglašeni krivcima za trenerovu rupu.

Trener Bayerna završio s poderanim hlačama

Armani je, naime, službeni partner Bayerna, pa su mnogi mediji pretpostavili da je Guardiola nosio njihove hlače. Ulje na vatru je dolio Thomas Müller izjavom da talijanski krojači rade uske hlače, pa su vjerojatno zato pukle. Sve je to izazvalo glavobolje vodećim ljudima Armanija koji su iz straha od negativnog publiciteta odlučili reagirati priopćenjem, piše net.hr.

Uefa otvorila istragu zbog sporne majice

U međuvremenu, Europska nogometna federacija (UEFA) otvorila je istragu protiv Bayernovog trenera zbog nošenja sporne kratke majice na press-konferenciji uoči uzvratne četvrtfinalne utakmice Lige prvaka protiv Porta.

Na Guardiolinoj crnoj majici stajao je napis “JusticeParaTopo”, što u prijevodu znači “Pravda za Topa”. Tom je majicom španjolski strateg njemačkog prvaka odao počast Jorgeu Lopezu, argentinskom novinaru koji je smrtno stradao u sumnjivoj prometnoj nesreći u Sao Paulu uoči početka Svjetskog prvenstva u Brazilu prošle godine.

https://www.youtube.com/watch?v=7lUhQEtStAg

Podrška istrazi

Poruka je bila podrška istrazi Lopezove pogibije. Podsjećamo, novinar je stradao kada je u njegov taksi koji se vraćao u hotel udario drugi, ukradeni automobil koji je naganjala policija, piše net.hr.

“Došlo je do povrede pravila jer se sportske priredbe ne smiju koristiti za promociju nesportske prirode. Slučaj će se pregledati 21. svibnja”, stoji između ostalog u priopćenju UEFA-e, koja će zbog ovakvog poteza navući veliki bijes, a svjetski mediji s velikim su čuđenjem popratili ovakvu vijest.