Osim poraza Dinama, ovo su još neke zanimljivosti koje su obilježile jučerašnje utakmice Lige prvaka

Robert Lewandowski zabio je 30 golova u 46 utakmica Lige prvaka

FOTO: AFP

Nogometaši Dinama završili su europski dio sezone i mogu se okrenuti zahtjevima koji ih čekaju na domaćin travnjacima. Svoj posljednji čin u Ligi prvaka završili su 0-2 porazom protiv Bayerna u utakmici koja je u srijedu odigrana na stadionu Maksimir.

Robert Lewandowski obilježio je ogled dvama golovima (zabio ih je 30 u 46 odigranih utakmica u natjecanju) koji su riješili pitanje pobjednika, no ima još igrača koji su se istaknuli u večerašnjim dvobojima diljem europskih travnjaka. Prvi među jednakima bio je Arsenalov Olivier Giroud.

1. Giroudov prvi hat-trick

Ne samo da je po prvi puta u Arsenalovom dresu zabio više od jednog pogotka u Ligi prvaka, sjajni je Francuz u utakmici koja je odlučivala o osmini finala natjecanja zabio hat-trick. Svoj prvi ikad u dresu tog kluba.

2. Arsenal nastavio niz

Pritom je londonski Premierligaš svladao na gostovanju Olympiakos 3-0 i zadržao sjajan niz nastupa u utakmicama nokaut faze čiji su redoviti gosti od 2003/04.

3. Giroud ponovio Henryja

Arsenal's Frenchman Thierry Henry (front) and Alexander Hleb celebrate after Henry's goal during their Champions League football match between Real Madrid and Arsenal at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, 21 February 2006. AFP PHOTO/ Carmelo RUBIO / AFP / CARMELO RUBIO
AFP

Trinaest godina Arsenalovi navijači čekali su jednog francuskog nogometaša da u Ligi prvaka zabije tri puta na istoj utakmici. Posljednji koji je to napravio prije Girouda bio je legendarni igrač kluba Thierry Henry. Osim toga, Giroud je sada tek četvrti igrač Arsenala s hat-trickom u Ligi prvaka. Prije njega isto su napravili Henry, Bendtner i Welbeck.

Spomenimo još neke pojedince večerašnjih utakmica:

4. Josep Guardiola

Nikada niti jedan trener nije stigao do 50. pobjede u Ligi prvaka brže od njega. Trebalo mu je 80 utakmica, odnosno dvije manje od Louisa van Gaala, jedanaest od Rafaela Beniteza i dvanaest u odnosu na Josea Mourinha. Sir Alex Ferguson do te je brojke stigao nakon 96. utakmice.

Bila mu je ovo i ukupno stota pobjeda na klupi Bayerna i stigla je u 132. utakmici. Na klupi Barcelonu stotu je upisao nakon 139. ogleda.

5. Philipp Lahm

Pamtit će Philipp Lahm Zagreb po svojoj 300. pobjedi u službenim utakmicama u Bayernovom dresu.

6. Ivan Rakitić

Hrvatski nogometni reprezentativac gostovao je s Barcelonom kod Bayera u utakmici koja je završila 1-1. Poveli su gosti golom Lionela Messija nakon sjajnog proigravanja Ivana Rakitića. Ukupno je ovo bila 11. Rakitićeva asistencija za momčad pod vodstvom Luisa Enriquea. Niti jedan veznjak Barcelonine momčadi nema ih u razdoblju Enriqueove ‘vladavine’ više od njega.