Goal piše da bi Mandžukić mogao biti spreman za utakmicu s Bugarskom

Hrvatska reprezentacija uskoro igra dvije ključne utakmice za odlazak na Euro

FOTO: Ivo Cagalj/PIXSELL/PIXSELL

Hrvatsku nogometnu reprezentaciju uskoro očekuju dvije ključne utakmice za odlazak na Europsko prvenstvo u Francuskoj sljedećeg ljeta. Prema pisanju Goala izbornik Ante Čačić mogao bi za dvoboje s Bugarskom (10. listopada) i Maltom tri dana kasnije dobiti veliko pojačanje u vidu Juventusovog napadača Marija Mandžukića.

Ozljeda bedra

Naime, Mandžukić je prije malo više od tjedan dana ozlijedio bedreni mišić desne noge, a prognoze su govorile da će pauzirati oko tri tjedna, što znači da će propustiti preostale kvalifikacijske susrete.

No, Goal sada piše da bi on mogao biti spreman te dodaju da je zadnjih nekoliko dana s njim radio fizioterapeut Nderima Redžaja te da su povratne informacije iz HNS-a pozitivne. Također, navode da Mandžukić ima veliku želju zaigrati za reprezentaciju, ali je pitanje hoće li ga Čačić htjeti koristiti.

Podsjetimo i na to da Hrvatska trenutno na trećem mjestu skupine H. Ispred nje su Italija s četiri i Norveška s dva boda više. Ako izabranici Ante Čačića uspiju na kraju izboriti jedno od prva dva mjesta ići će izravno na Euro, dok ih treće mjesto vodi u dodatne kvalifikacije.