Mario Mandžukić definitivno neće zaigrati za reprezentaciju protiv Bugarske i Malte, objavio je HNS

Mario Mandžukić otpao je zbog nepotpuno zaliječene ozljede zadnje lože

Mario Mandžukić
FOTO: AFP

Ponajbolji hrvatski napadač Mario Mandžukić zbog nepotpuno zaliječene ozljede zadnje lože neće nastupiti za hrvatsku reprezentaciju u sljedeće dvije utakmice, onoj domaćoj protiv Bugarske u subotu i protiv Malte koja se igra u utorak sljedećeg tjedna na Malti, potvrdio je Hrvatski nogometni savez na Twitteru.

Mandžukić se ozlijedio u svojem klubu, talijanskom Juventusu, pa se već prije nekog vremena činilo poprilično neizglednim da će na njega moći računati novi hrvatski izbornik Ante Čačić. No, pojavile su se vijesti da njegov oporavak ide bolje od planiranog pa se počelo nagađati da će ipak moći zaigrati, ali sada je jasno da od takvog raspleta neće biti ništa.

“Nažalost, otpao je zbog ozljede zadnje lože. Danas smo ga ponovno pregledali i napravili ultrazvuk te prema svim nalazima neće moći igrati u ove dvije utakmice”, objasnio je liječnik reprezentacije Boris Nemec, a prenosi stranica Hrvatskog nogometnog saveza.

“Mislim da mu trebaju još dva tjedna kako bi počeo s punim treningom, s visokim postotkom sigurnosti da neće doći do ponovne ozljede. Naravno, nije bio zadovoljan takvim vijestima, ali zdravlje mu mora biti na prvom mjestu”, završio je Nemec.