Gol Kramarića u uvjerljivoj pobjedi Leicestera, Jelavić ide u drugu ligu

Leicester je s vrlo uvjerljivih 5-1 svladao u zadnjem kolu Premierlige QPR

Leicester City’s players celebrate at full time in the English Premier League football match between Sunderland and Leicester City at the Stadium of Light in Sunderland, northeast England, on May 16, 2015. With the 0-0 draw at Sunderland, Leicester City are now safe from relegation and will play in the Premier League next season. AFP PHOTO / 

RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or “live” services. Online in-match use limited to 45 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. ”
FOTO: AFP/AFP

Engleski Leicester s vrlo uvjerljivih 5-1 svladao je u zadnjem kolu Premierlige Queens Park Rangerse i tako stigao do treće pobjede u zadnja četiri kola, a hrvatski nogometaš Andrej Kramarić bio je strijelac zadnjeg, petog, pogotka za Lecester.

Ovom pobjedom Leicester je zadržao vrlo dobru 14. poziciju na tablici na kraju prvenstva. Hrvatski nogometaš u dresu QPR-a Niko Kranjčar nije nastupio, a po svemu sudeći sljedeće sezone ćemo ga gledati u nekom drugom dresu s obzirom da je u engleskom klubu na posudbi iz kijevskog Dinama.

U drugoj utakmici posljednjeg kola engleske lige Hull City, za koji nastupa hrvatski napadač Nikica Jelavić, odigrao je 0-0 na domaćem terenu s Manchester Unitedom i tako na kraju prvenstva ostao na 17. poziciji koja vodi u drugu ligu.

Pažnju još plijeni i apsolutna katastrofa Liverpoola koji je sa 6-1 poražen na gostovanju kod Stoke Cityja, a rezultat prvog poluvremena bio je 5-0 za domaćine. Hrvatski reprezentativni branič Dejan Lovren cijelu utakmicu, koja je bila zadnja legendarnom kapetanu Liverpoola Stevenu Gerrardu, proveo je na klupi.

Također, uvjerljivu pobjedu na zatvarnju prvenstva ostvario je i Arsenal koji je na domaćem terenu s 4-1 svladao WBA, a prvak Chelsea s 3-1 je pobijedio Sunderland.

Do Europe je stigao Tottenham pobjedom kod Evertona, a jedini pogodak polučio je Harry Kane.

Sljedeće sezone će u Premijerligi igrati Bournemouth i Watford, te bolji iz dvoboja Middlesbrougha i Norwicha.