Golden Stateu trebaju još četiri pobjede (u preostalih pet utakmica) za rušenje rekorda Chicago Bullsa

Aktualni prvaci su sada na drugom mjestu prema broju pobjeda u jednoj sezoni

OAKLAND, CA - NOVEMBER 24: #30 of the Golden State Warriors looks on after they defeated the Los Angeles Lakers 111-77 to start the season 16-0 at ORACLE Arena on November 24, 2015 in Oakland, California. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement.   Thearon W. Henderson/Getty Images/AFP
FOTO: AFP

Golden State Warriorsi brzo su se oporavili od prvog domaćeg poraza u 14 mjeseci. Aktualni NBA prvaci u nedjelju su na svome parketu deklasirali Portland sa 136-111 i stigli na diobu drugog mjesta vječne ljestvice po broju pobjeda u regularnom dijelu sezone.

Sa 69 pobjeda košarkaši iz Oaklanda su izjednačili učinak koji su ostvarili Los Angeles Lakersi u sezoni 1971/72 i Chicago Bullsi u sezoni 1996/97. Žele li srušiti rekord Bullsa od 72 pobjede iz sezone 1995/96, moraju pobijediti u četiri od preostalih pet utakmica. Pritom treba napomenuti da će po dvaput igrati protiv San Antonija i Memphisa, te jednom protiv Minnesote.

Celticsi u doigravanju

Warriorsi su u petak izgubili od Bostona čime je zaustavljen njihov niz od 54 uzastopne domaće pobjede u regularnom dijelu sezone. Nije ih to, međutim, previše uzdrmalo, pa su dva dana kasnije lakoćom sredili Portland, a ponovno je briljirao Stephen Curry s 39 koševa, od čega devet trica. Ukupno je ove sezone ubacio 378 trica i u preostalih će pet dvoboja pokušati probiti brojku 400.

https://www.youtube.com/watch?v=8fDbgjybW4I

Draymnod Green je s 22 koša, te po deset skokova i asistencija došao do 13. triple-doublea ove sezone, a istaknuo se i Klay Thompson s 21 poenom. Goste je, već uobičajeno, predvodio Damian Lillard s 38 koševa.

Boston Celtcsi su gostujućom pobjedom protiv LA Lakersa (107-100) osigurali plasman u doigravanje. Bila je to posljednja utakmica Kobea Bryanta protiv najvećeg rivala, ali ni njegova 34 koša nisu pomogla Lakersima da izbjegnu poraz. Celticse su predvodili Isaiah Thomas s 26 i Jae Crowder s 22 koša.

Hezonjinih pet koševa

James Harden je ugradio 41 koš u pobjedu Houstona protiv svoga bivšeg kluba Oklahoma Cityja (118-110). Rocketsi su time zadržali izglede za plasman u doigravanje, ali još su uvijek na devetom mjestu Zapadne konferencije s omjerom 38-39. Pobjedu više imaju Dallas i Utah.

Orlando je u svome Amway Centeru svladao Memphis sa 119-107, a naš je Mario Hezonja za pobjedničku momčad igrao 18 minuta, te upisao pet koševa (šut iz igre 2-4) i dvije asistencije. Grizzliesima je ovo bio šesti uzastopni poraz što im se nije dogodilo još od studenog 2009. godine.

https://www.youtube.com/watch?v=V4rnyLOA114

Spomenimo i da je Brooklyn na svome parketu poražen od New Orleansa (87-106), a naš je Bojan Bogdanović dobio slobodnu večer. Nije u nedjelju igrao ni Damjan Rudež čija je Minnesota kod kuće izgubila od Dallasa (78-88).