Götze pauzira tri mjeseca (što znači da propušta gostovanje kod Dinama u prosincu)

Ozljedu je Götze zadobio u četvrtak u utakmici protiv Irske

Bayern Munich's German midfielder Mario Goetze in action during the Group F, first-leg UEFA Champions League football match FC Bayern Munich vs GNK Dinamo Zagreb in Munich, on September 29, 2015. AFP PHOTO / GUENTER SCHIFFMANN
FOTO: AFP

Vezni igrač minhenskog Bayerna i njemačke nogometne reprezentacije Mario Götze propustit će deset do dvanaest tjedana akcije zbog ozljede bedrenog mišića, što znači i utakmicu protiv Dinama u Ligi prvaka.

Ozljedu je 23-godišnjak pretrpio u četvrtak u 1-0 porazu njemačke reprezentacije kod Irske u kvalifikacijskoj skupini D za odlazak na Europsko prvenstvo. Istom je sljedeće godine domaćin Francuska. Udaljit će ga ona iz konkurencije za nastup protiv Gruzije u nedjelju, a to je utakmica u kojoj će Njemačkoj biti potreban bod da bi osigurala nastup na Euru.

Utakmica Dinamo-Bayern igrat će se na Maksimiru 9. prosinca. Prvi susret ovih suparnika igran je krajem rujna na Allianz Areni i završio pobjedom njemačkog prvaka 5-0. Götze je tom prilikom zabio treći gol na utakmici.

https://www.youtube.com/watch?v=9URklrF6ook