Masovna tučnjava u Ateni, grčki i srpski huligani naoružani šipkama marširali gradom i tražili Hrvate

Navijači Zvezde su u dobrim odnosima s pristalicama Olympiakosa

FOTO: screenshot/twitter

Atmosfera na ulicama Atene večer uoči utakmice između nogometaša Olympiakosa i Dinama u 4. kolu Lige prvaka bila je prilično zastrašujuća, javljaju grčki mediji.

Navijači Olympiakosa još su u ponedjeljak izazvali probleme četvorici muškaraca za koje su pretpostavljali da su Hrvati, a u međuvremenu su prema Ateni krenuli i pripadnici Delija.

Navijači Crvene zvezde su u dobrim odnosima s pristalicama Olympiakosa, pa su im odlučili pomoći u borbi protiv Dinamovih navijača. Pritom je grčka policija uhitila 41 huligana iz redova Zvezdinih navijača, ali velik dio njih se svejedno probio do Atene.

Presrela ih policija

Kako izvještava newsit.gr, u utorak navečer je skupina od 500 huligana, udruženih Grka i Srba, krenula u pohod s trga Monastiraki, a specijalna policija ih je napokon zaustavila na glavnom gradskom trgu Sintagmi gdje ih je smjestila u vlakove za Pirej.

https://twitter.com/itsultralife01/status/661626145079693312?ref_src=twsrc%5Etfw

Lokalni mediji navode da je većina huligana bila maskirana, a u rukama su nosili šipke.

Tražili Dinamove navijače

Navodno su po gradu tražili Dinamove navijače koji su u prijateljskim odnosima s pristalicama Panathinaikosa, pa postoji mogućnost da su se dvije skupine udružile.

https://twitter.com/itsultralife01/status/661628259134775296?ref_src=twsrc%5Etfw

Večernji javlja da je došlo do masovne tučnjave na ulicama Atene, da je u skobu sudjelovalo oko 60 osoba te da ima ozlijeđenih. Ta informacija, međutim, još uvijek nije potvrđena.

Utakmica Olympiakos – Dinamo igra se u 20.45 sati, tako da bi tijekom cijele srijede moglo biti neugodnih scena po Ateni.