Guardiola od sljedeće sezone preuzima Manchester City, tvrdi bivši trener Bayerna

Hitzfeld tvrdi da će Španjolac otići u Englesku zbog novca

Pep Guardiola
FOTO: AFP

Trener njemačkog Bayerna Pep Guardiola na kraju sezone otići će u Manchester City, tvrdi to bivši trener tog kluba Ottmar Hitzfeld. Njemački prvak, očekuje se, sljedećeg će tjedna objaviti hoće li Katalonac produljiti ugovor, koji mu istječe u ljeto 2016.
Guardiola je nedavno najavio kako će sjesti s upravom klub nakon utakmice s Hannoverom, poslije koje slijedi zimska pauza. Ona je na rasporedu ovu subotu.

Velik novac

“Pep će napustiti Bayern jer mu je Manchester City spreman ponuditi jako puno novca”, izjavio je Hitzfeld za švicarski Blick. Napomenuo je i da je najbolji pokazatelj toga činjenica da Guardiola nije do sada bio previše voljan potpisati novi ugovor.

Sastanak s trenerom, koji je od 2013. osvojio dva naslova prvaka, Kup, Svjetsko klupkos prvenstvo i UEFA Superkup, prošlog je mejseca najavio i izvršni predsjednik Bayerna Karl-Heinz Rummenigge.

“Razgovarat ćemo s njim poslije zadnje utakmice ove godine. Nakon toga ćemo donijeti odluku i objavit ćemo je kakva god ona bila”, rekao je Rummenigge.

Ottmar Hitzfeld
Ottmar Hitzfeld AFP

Guardiola je već nekoliko puta bio povezan odlaskom u City, međutim nedavno je obajvljeno da je njegova želja jeste Manchester, ali United te da je spreman pauzirati godinu dana kako bi došao na mjesto Louisa van Gaala. Nizozemcu, naime, ugovor istječe na kraju iduće sezone.