Ugledni trener, dvostruki osvajač Lige prvaka, tvrdi da Bayern ne treba žaliti za Guardiolom

'Guardiola još uvijek mođe sustići Heynckesa i osvojiti tri naslova u sezoni'

(FILES) This file photo taken on December 08, 2015 shows Bayern Munich's Spanish head coach Pep Guardiola during a press conference at the Maksimir Stadium in Zagreb, on the eve of the UEFA Champions League group stage F football match between bayern Munich and Dinamo Zagreb.

Guardiola, who is set to announce his future before Christmas, could leave Bayern Munich at the end of the season, according to German Newspapers Bild and Kicker.  /
FOTO: AFP

Bivši trener Bayerna Ottmar Hitzfeld tvrdi da u minhenskom klubu ne trebaju žaliti za odlaskom Pepa Guardiole na kraju sezone. Dvostruki osvajač Lige prvaka (1997. s Borussijom Dortmund i 2001. s Bayernom) kazao je za Bild kako španjolski trener razmišlja samo o taktici.

Guardiola je u Bavarskoj treću sezonu, a do sada je osvojio dva prvenstva i jedan Kup Njemačke. Na kraju sezone odlazi, a Talijan Carlo Ancelotti dolazi na njegovo mjesto. Hitzfeld je kazao kako Guardiola nije uspješniji od prethodnika Juppa Heynckesa, dodavši da nije uspio napraviti dobar odnos s igračima.

‘On je taktički frik’

“Guardiola je usredotočen jedino na taktiku. On je taktički frik koji o situacijama s utakmica razmišlja dan i noć, ali je zakazao u odnosima s momčadi. On skoro da ne održava sastanke, on se otuđuje čak i od medija,” kazao je trener koji je s Bayernom osvojio pet naslova prvaka Njemačke.

“Za sada je Heynckes uspješniji, ali Guardiola još uvijek može do tri naslova u sezoni kao i Heynckes. Karl-Heinz Rummenigge je već rekao da se neće svijet srušiti kada nas trener napusti, tako da nema problema ni za Bayern.”