Hajduk je (napokon) potvrdio da Vučević više nije njihov trener

Goran Vučević ostaje na poziciji sportskog direktora do kraja mandata

Goran Vučević
FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Goran Vučević više nije trener Hajduka, službeno je potvrđeno iz splitskog kluba, prenosi službena stranica tog hrvatskog prvoligaša. Vučević je nakon Igora Tudora i Stanka Poklepovića treći smijenjeni trener u Hajduku ove sezone.

Tko će ga zamijeniti na poziciji trenera nije objavljeno, već samo da će se Hajduk o izboru novog trenera prve momčadi službeno očitovati u “najskorije vrijeme”.

U njihovoj objavi stoji da je sporazumom Uprave Hajduka i Vučevića odlučeno da on više neće obnašati dužnost trenera, ali će ostati na funkciji sportskog direktora do kraja mandata aktualnog klupskog vodstva.

Potvrda tek popodne

Iz Hajduka u ranim poslijepodnevnim satima nije bilo službene potvrde o odlasku Vučevića sa trenerske dužnosti, a na telefonske se pozive nije javlala službena osoba u klubu.Prema navodima Radio Splita, trening nogometaša Hajduka u četvrtak ujutro vodio je stručnjak za kondicijske pripreme Mario Tomljanović, a ne Vučević. Skupa s Vučevićem, prema navodima Radija, s trenerskih dužnosti odlaze i njegovi suradnici Zlatko Vujović i Tonči Gabrić.

Hajduk je u srijedu je ispao iz Kupa nakon što je u uzvratnoj utakmici polufinala izgubio od gradskog rivala Splita sa 0-1 u Parku mladeži, a u prvoj je utakmici prije dva tjedna rezultat na Poljudu bio 1-1.Vučević je odmah nakon susreta u srijedu ponudio ostavku zbog velikog nezadovoljstva navijača koje je tek specijalna policija spriječila da u većem broju utrče na teren i obračunaju se s igračima.

Prije i nakon trenerske, dužnost sportskog direktora

Prije no što je prošloga tjedna na klupi Hajduka zamijenio Stanka Poklepovića, Vučević je obnašao dužnost sportskog direktora i činilo se kako su on i Igor Tudor dugoročno rješenje što se tiče struke na Poljudu. Tudor je klupu Hajduka napustio dva dana prije početka proljetnog nastavka prvenstva nezadovoljan radom uprave koja u zimskom prijelaznom roku nije dovela niti jedno značajnije pojačanje.