Hajduk prijavio Lokomotivu, tvrde da nemaju dovoljno lokalno treniranih igrača

Klub s Kajzerice prijavio igrače, a Splićani tvrde da oni ne zadovoljvaju propise

10.04.2015., stadion u Kranjcevicevoj ulici, Zagreb - MAXtv 1. HNL, 28. kolo, NK Lokomotiva - NK Osijek. Karlo Bartolec. Photo: /PIXSELL
FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Hajduk je podnio prijavu protiv Lokomotive zbog nepoštivanja pravila o lokalno treniranim igračima, piše 24sata. Po pravilima takvih igrača u svkoj momčadi u MAXtv Prvoj ligi trebaju biti četvorica, a Hajduk tvrdi da Lokomotiva ne poštuje to pravilo i traži od disciplinskog suca da provjeri krše li se propisi.

Pod lokalno trenianim igračima smatraju se nogometaši koji su između 15. i 21. godine kontinuirano bili registrirani za klub tri cijele natjecateljske godine.

Hajduk proučio podatke i otkrio nepravilnosti

Lokomotiva je kao takve igrače prijavila Karla Bartoleca, Jana Doležala, Karla Bručića i Denisa Ceraja, a iz Hajduka tvrde da oni to nisu.

Naime, Hajduk je proučio podatke i uočio da je Bartolec od 2007. do 2014. bio igrač Dinama, Doležal tri godine u Modrima i sedam u Hrvatskom Dragovoljcu, a Ceraj je u Lokose stigao prije manje od tri godine. Bručić je u klub stigao prošle sezone, a prije je bio član Dinama, piše 24sata.