Hajduk trećom pobjedom završio pripreme, Burić zadovoljan odrađenim poslom

Sada ga očekuje dvoboj pretkola Europske lige protiv estonskog Kaleva.

08.06.2015., Split - Pola sata nakon hrvatskih reprezentativaca na pomocni teren su izasli igraci Hajduka te su odradili trening s novim trenerom Damirom Buricem. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL
FOTO: Ivo Cagalj/PIXSELL

Hajduk je na priprema u Austriji pobijedio lokalnog trećeligaša Vorwarts Steyr s 2-1. Poveli su domaćini već u 6. minuti pogotkom Efendioglua, a Splićani su preokrenuli zgodicima Marka Bencuna (66) i Ante Roguljića (69). Oba puta je dodavač za golove bio Elvir Maloku. Hajduk je s tri pobjede završio dvotjedne pripreme u Austriji i Sloveniji, a sada ga očekuje dvoboj pretkola Europske lige protiv estonskog Kaleva.

Greške se ne smiju ponavljati

“Protivnik je bio dosta dobar i organiziran u prvih dvadesetak minuta. Pomalo nas je iznenadio, a mi nismo bili dobri. Iako smo jutros odradili 120 minuta treninga, to nam ne smije biti nikakvo opravdanje.”

“Drugo poluvrijeme smo korigirali neke stvari i činilo se kao da više želimo pobjedu. Međutim, na poluvremenu je bilo 1:0 za Vorwarts. To što smo mi bili bolji i promašivali izgledne šanse nema veze, protiv kvalitetnijih protivnika se ne smije događati.”

Burić zadovoljan pripremama

Trener Burić jako je zadovoljan poslom odrađenim na pripremema.

“Stvarno su momci odradili pripreme na najbolji mogući način i zbog toga, kapa do poda. Rad je bio na visokoj razini. U ova dva tjedna imali smo jedno slobodno popodne. Ostvarili smo tri pobjede i to je nešto normalno. Ne bih volio da je drugačije. Ali nema nikakve euforije. S pobjedama ova momčad mora stvarati pobjednički mentalitet”, zaključio je trener Burić u razgovoru za službenu stranicu Hajduka.