HNS napokon komentirao uhićenje braće Mamić i Vrbanovića. Nevini su dok se ne dokaže suprotno, kažu

HNS uvijek se rukovodi presumpcijom nevinosti, kažu Šuker i društvo

FOTO: Ivo Cagalj/PIXSELL

Tri dana nakon što je policija privela Zdravka i Zorana Mamića te Damira Vrbanovića, o cijelom se slučaju oglasio Hrvatski nogometni savez, čiji je Zdravko Mamić prvi dopredsjednik, a Vrbanović izvršni direktor, i istaknuo da vjeruje u nevinost uhićenih osoba.

HNS vjeruje u nevinost

“Hrvatski nogometni savez uvijek se rukovodi presumpcijom nevinosti u ovakvim procesima, na što poziva i medije i javnost u ovom kao i u svim drugim slučajevima. Radi se o jednom od osnovnih principa demokracije”, istaknuo je u priopćenju HNS, iz kojeg su zatim naglasili da vjeruju u nevinost optuženih. Policijska istraga se provodi zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti, davanja i primanja mita, zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, utaje poreza ili carine, poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti te pomaganja u utaji poreza ili carine.

Nastavljaju s uobičajenim radom

Iz HNS-a su poručili da pod rukovodstvom predsjednika Davora Šukera i Izvršnog odbora nastavljaju s “uobičajenim i svakodnevnim radom prema Statutu, propisima i programskim aktivnostima” te da će nastaviti pozorno pratiti zbivanja u istrazi.