Okršaj sa Slovencima (koje vodi Zagrebov trener Vujović) prvi je pravi test hrvatskih rukometaša uoči EP-a

EP u Poljskoj na rasporedu je od 15. do 31. siječnja

30.01.2015., Ali Bin Hamad Al Attiya Arena, Al Sadd, Doha, Katar – 24. svjetsko rukometno prvenstvo, utakmica za plasman od 5. do 8. mjesta, Hrvatska – Njemacka. Marko Kopljar, Jens Schoengarth. Photo: /PIXSELL
FOTO: Goran Stanzl/PIXSELL

Hrvatska rukometna reprezentacija danas (19 sati) će u dvorani Žeravinec u Ivanić Gradu igrati pripremnu utakmicu protiv Slovenije koju s klupe vodi trener Zagreba Veselin Vujović.

Hrvatski rukometaši protiv Slovenije imaju generalku za EP u Poljskoj, koje je na rasporedu od 15. do 31. siječnja. U dvije utakmice sa izabranicima Veselina Vujovića, izbornik Željko Babić neće dobiti stvarnu sliku momčadi jer tu ima određenih problema. Međutim…

“Ovo će nam biti prva prava provjera prije Europskog prvenstva u Poljskoj. Želimo pobijediti. Ono što ćemo igrati protiv Slovenije je ono što ćemo pokazati na EP-u” najavio je današnju prijateljsku utakmicu protiv Slovenije Željko Babić.

Zlatko Horvat
Zlatko Horvat PIXSELL

Rasprodana dvorana

Veselin Vujović je istaknuo:

“U prijateljskim susretima nikada ne analiziramo protivnike. Protiv Hrvatske rezultat neće biti u prvom planu. Želimo pobijediti, ali i mogući poraz me neće osobito zabrinuti. Za nas je najvažnija prva utakmica na Europskom prvenstvu protiv Švedske”, kazao je slovenski izbornik za stranice slovenskog saveza.

Dobra vijest je ta što Ivanić Grad u kojem se naši rukometaši već dva tjedna pripremaju za EP, večeras očekuje prava rukometna fešta. Dvorana Žeravinec rasprodana je u samo nekoliko sati, a oni koji nisu uspjeli doći do ulaznica pripremnu utakmicu neće moći gledati ni na TV-u.

Hrvatska EP otvara protiv Bjelorusije

No HRS je ipak osigurao live stream o kojem će obavijestiti tijekom dana na svojim stranicama.

Hrvatska Europsko prvenstvo otvara 15. siječnja u 16 sati protiv Bjelorusije, a do tada će odigrati još jednu utakmicu protiv današnjeg protivnika i to sutra u Koperu.