Hrvatska ipak neće biti domaćin kvalifikacija za Rio (i sada joj je put na Olimpijske igre znatno otežan)

Izabranici Željka Babića igraju s Danskom, Norveškom i Bahreinom

Players of Croatia celebrate their victory over Poland after  their Main Round 1 match of the Men's 2016 EHF European Handball Championships between Poland and Croatia in TAURON Arena of Krakow on January 27, 2016. 
Croatia won 37-23.   / AFP / ATTILA KISBENEDEK
FOTO: AFP

Hrvatska ipak neće biti domaćin kvalifikacijskog turnira za Olimpijske igre u Rio de Janeiru. Kako je objavio HRS, domaćin će biti Danska.

“Hrvatski rukometni savez uputio je zahtjev za domaćinstvom kvalifikacijskog turnira, ali Međunarodna rukometna federacija isto je dodijelila Danskoj koja je, kako kažu, zadovoljila sve postavljenje kriterije koji su usvojeni 19. prosinca 2015. na vijeću IHF-a. Tako će se izabranici Željka Babića za dva mjesta koja vode u Rio boriti u Herningu”, priopćeno je iz Saveza.

Teška skupina

Podsjetimo, Hrvatska rukometna reprezentacija osvojenim trećim mjestom na Europskom prvenstvu u Poljskoj osigurala je nastup na Svjetkom prvenstvu koje će se početkom 2017. održati u Francuskoj, no za ovu godinu ostale su joj još kvalifikacije za Olimpijske igre u Rio de Janeiru. Po završetku Eura saznala se skupina zajedno s Norveškom, Danskom i Bahreinom, a sada se zna i domaćin kvalifikacijskog turnira.

https://www.facebook.com/Hrvatski.rukometni.savez/posts/1197363996960036

Kvalifikacijski turnir održat će se od 8. do 10. travnja 2016. , a Hrvatska isti otvara protiv domaćina. Na Olimpijske igre idu dvije najbolje reprezentacije.

8.4. 2016.
Norveška – Bahrein
Danska – Hrvatska

9.4.2016.
Danska – Norveška
Hrvatska – Bahrein

10.4.2016.
Bahrein – Danska
Hrvatska – Norveška

Španjolska, Slovenija, Iran i Švedska mjesto na Olimpijskim igrama tražit će u Švedskoj (Malmö), dok će Poljska, Makedonija, Čile i Tunis zaigrati u Gdanjsku u Poljskoj.