Hrvatski rukometaši krajem mjeseca će doznati suparnike na Olimpijskim igrama, a neke bi htjeli izbjeći

Prve četiri reprezentacije iz skupina plasirat će se u četvrtfinale

21.09.2013., Arena Zagreb, Zagreb - Rukometna Liga prvaka, CO Zagreb - Celje Pivovarna Lasko.
Photo: Slavko Midzor/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

Hrvatska muška rukometna reprezentacija proteklog je vikenda izborila plasman na Olimpijske igre, koje se ovoga ljeta održava u Rio de Janeiru. Tako će se Hrvatska 29. travnja naći u ždrijebu za skupine olimpijskog turnira. Poznato je samo kako Kauboji jedino ne mogu igrati sa Švedskom.

U prvom bubnju su Francuska, Njemačka, Argentina, Slovenija, Tunis i Hrvatska, dok su u drugom Brazil, Katar, Egipat, Poljska, Danska i Švedska. Prve četiri reprezentacije iz skupina plasirat će se u četvrtfinale, nakon čega će se igrati po nokaut sistemu (pobjednik ide dalje). Francuska i Poljska, Slovenija i Danska, Brazil i Tunis, Njemačka i Katar te Argentina i Egipat također ne mogu igrati u istoj skupini.

U lov na medalju

Izbornik Željko Babić htio bi Hrvatsku vidjeti u onoj lakšoj skupini s Poljskom, Slovenijom, Tunisom, Katarom i Argentinom. Međutim, Hrvatskoj prijeti i “skupina smrti” s Francuskom, Danskom, Njemačkom, Egiptom i Brazilom. Rukometni turnir na Olimpijskim igrama igrat će se od 6. do 21. kolovoza, a na njemu će naši rukometaši pokušati osvojiti jednu od medalja.

https://www.youtube.com/watch?v=2NIpCddFuD8