Hrvatska porazila Tursku sa 35 razlike, igramo za svjetsko zlato košarkaša U19

Pobjeda hrvatske reprezentacije niti u jednom trenutku nije dolazila u pitanje

11.02.2015., Zagreb - Kosarkaska utakmica Eurocupa izmedju KK Cedevita i KK Krasny Oktyabr. Marko Arapovic, Romeo Travis.
Photo: Slavko Midzor/PIXSELL
FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Hrvatska košarkaška reprezentacija plasirala se u finale Svjetskoga U19 prvenstva uvjerljivom pobjedom nad turskim vršnjacima. Bilo je 91-56 za prvi plasman Hrvatske u finale od 2009. godine.

Sastav Ante Nazora od samog početka utakmice postavio se dominantno i niti u jednome trenutku nije bilo upitno na koju će stranu otići ishod ogleda.

Svestrani Marko Arapović

Najbolji pojedinac susreta bio je Marko Arapović učinkom od 25 poena, 15 skokova, šest asistencija i tri osvojene lopte, što mu je donijelo valorizacijski indeks +43, dok je s 20 koševa uz devet uhvaćenih lopti susret završio Ivica Zubac.

U redovima poražene momčadi učinkom je prednjačio Egemen Güven (12 poena).

Treba ovo smatrati i svojevrsnom satisfakcijom za mladiće koji su od Turaka poraženi prošle godine na Europskom prvenstvu košarkaša do 18 godina. Hrvatska je tada dominirala turnirom upisavši sedam uzastopnih pobjeda uz uvjerljivu (+24.5 poena) prosječnu razliku protiv svojih suparnika. Zaustavljeni su upravo od Turske74-67 koja je kasnija osvojila naslov prvaka.

Bez ponajboljih

Podsjetimo da Hrvatska na turniru Grčkoj igra bez trojice možda i najboljih pojedinaca, Dragana Bendera (slučaj tenisice) i ozlijeđenih Mazalina i Žižića.

U drugoj polufinalnoj utakmici sastaju se Sjedinjene Američke Države i Grčka.

Finale je na rasporedu u nedjelju u 20.30 sati.