Hrvatske tenisačice na turniru Prve skupine Fed kupa igrat će u Izraelu protiv Estonije, Turske i domaćina

Od 14 selekcija, iz Prve skupine dvije najbolje će u kvalifikacije za Svjetsku skupinu

Croatia's Ana Konjuh returns the ball to Russia's Margarita Gasparyan during the women's first round at the Roland Garros 2015 French Tennis Open in Paris on May 25, 2015. AFP PHOTO / PASCAL GUYOT
FOTO: AFP

Hrvatske tenisačice će na turniru Prve skupine Fed Cupa, koji će se od 3. do 6. veljače održati u Eilatu u Izraelu. biti u grupi s Estonijom, domaćinom Izraelom i Turskom, odlučeno je u petak izvlačenjem u Londonu u sjedištu Međunarodnog teniskog saveza (ITF).

Hrvatska je, temeljem plasmana na rang listi reprezentacija u Fed Cupu, bila postavljena za nositelja, zajedno sa Švedskom, Velikom Britanijom i Mađarskom. Prema prvoj prijavi, koju je poslala izbornica Iva Majoli, za hrvatski sastav u Izraelu će nastupiti Ana Konjuh (82. na pojedinačnoj WTA listi), Donna Vekić (103.), Petra Martić (148.) i Darija Jurak (52. na WTA listi igračica u paru).

Prvoplasirani iz skupina u razigravanje

Na turniru će nastupiti 14 reprezentacija, a samo će dvije najuspješnije izboriti plasman u kvalifikacije za Svjetsku skupinu II. U prvoj fazi igrat će se u grupama (dvije po tri i dvije po četiri reprezentacije), a prvoplasirani sastavi iz četiriju skupina ići će u završno razigravanje za dva mjesta koja donose šansu za odlazak u viši rang. Ukoliko zauzme prvo mjesto u grupi, Hrvatska će u razigravanju ići na pobjednika grupe A.