Oslabljena hrvatska Fed Cup reprezentacija u srijedu kreće po plasman u Svjetsku skupinu 2

Na popisu reprezentativki nema Martić, Mrdeže, Fett i Vekić

Ana Konjuh of Croatia watches on the ball to return against Caroline Wozniacki of Denmark during their second round match at the Pan Pacific Open tennis tournament in Tokyo on September 23, 2015.    AFP PHOTO / KAZUHIRO NOGI / AFP / KAZUHIRO NOGI
FOTO: AFP

Hrvatska Fed Cup reprezentacija u srijedu će (15.30 sati) u izraelskom Eilatu odigrati prvi meč na turniru Skupine 1 Euro-afričke zone protiv tenisačica Estonije.

Uz Hrvatsku i Estoniju u grupi C natjecat će se još Izrael i Turska, a samo će prvoplasirana reprezentacija izboriti nastup u razigravanju za plasman u kvalifikacije za Svjetsku skupinu 2.

Hrvatska izbornica Iva Majoli na raspolaganju ima znatno oslabljenu reprezentaciju, jer su zbog ozljeda otpale Petra Martić, Tereza Mrdeža i Jana Fett, a Donna Vekić je umjesto nastupa u Izraelu izabrala igranje na turniru u Australiji, kako bi pokušala popraviti svoju poziciju na WTA ljestvici.

Ana Konjuh predvodi reprezentaciju

U Eilatu će Hrvatsku tako predstavljati Ana Konjuh, debitantica Tena Lukas, povratnica u reprezentaciju Silvija Njirić te iskusna Darija Jurak. Za Estoniju su prijavljene Anett Kontaveit, Valeria Gorlats i Maileen Nuudi.

Hrvatska izbornica Iva Majoli na raspolaganju ima znatno oslabljenu reprezentaciju PIXSELL/PIXSELL

Uspiju li hrvatske tenisačice osvojiti prvo mjesto u svojoj grupi, u razigravanju će igrati protiv prvoplasirane reprezentacije iz grupe A u kojoj su Švedska, Portugal i Ukrajina. Pobjednik tog susreta izborit će mjesto u ždrijebu travanjskih kvalifikacija za Svjetsku skupinu 2.

O drugom sudioniku kvalifikacija za Svjetsku skupinu 2 odlučit će dvije najbolje reprezentacije iz grupa B i D. U grupi B su Velika Britanija, Gruzija i Južnoafrička Republika, a u grupi D Mađarska, Belgija, Bugarska i Latvija.