Hrvatski izbornik najavio je subotnji ždrijeb, kaže da na Europskom prvenstvu ne želi igrati s Francuzima

Ante Čačić rekao je da se nitko neće veseliti ako dobije Hrvatsku u skupini

FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Ante Čačić najavio je ždrijeb skupina za Europsko prvenstvo koji će se održati u subotu. Smatra kako će Vatreni svakome biti jako opasan protivnik na natjecanju koje se održava sljedeće godine.

“Važno je da smo ovdje, da ćemo u subotu biti u ‘šeširu’. Nitko se neće veseliti da dobije Hrvatsku u svojoj skupini. Vjerujem i siguran sam da će naša reprezentaciji biti na nivou na kojem je bila u samoj završnici kvalifikacija za odlazak na Europsko prvenstvo. I utakmica protiv Rusije pokazala je da imamo zavidni fond kvalitetnih igrača koji igraju u ozbiljnim ligama, tako da ne bi smjeli strepiti od bilo koje skupine, izjavio je hrvatski izbornik za HRT.

Priželjkuje Portugalce

Zatim je Čačić otkrio kojeg bi protivnika htio, a kojeg ne: “Sigurno ne bih htio biti u skupini domaćine, a ako trebam odabrati nekoga iz prve jakosne skupine onda je to Portugal. Moramo biti oprezni i respektirati svakoga. Nema autsajdera”, rekao je.

“Euro nije samo igranje nogometa, ovo je prilika da Hrvatska bude Hrvatska u Francuskoj. Za one i koji ne igraju, za one koji su uz reprezentaciju. Da reprezentacija osjeća da je ambasador Hrvatske”, završio je hrvatski izbornik.