Hrvatski košarkaši dobili su izbornika, a izgleda da je riječ o Aci Petroviću

U srijedu će biti službeno predstavljanje nasljednika Velimira Perasovića

FOTO: PIXSELL

Hrvatska košarkaška reprezentacija dobila je nasljednika Velimira Perasovića, priopćio je HKS te su dodali kako će njegovo ime objaviti u srijedu u 14 sati kada će ga i predstaviti. Kako HRT neslužbeno doznaje, riječ je o Aci Petroviću, o čijem se imenovanju tijekom dana špekuliralo, a o tome više možete pročitati ovdje.

“U srijedu 23. ožujka u prostorijama Hrvatskog košarkaškog saveza nakon Upravnog odbora HKS-a, održat će se konferencija za medije na kojoj će biti predstavljen novi izbornik hrvatske seniorske reprezentacije”, objavio je Savez ne odajući ime stručnjaka koji će voditi reprezentaciju tijekom kvalifikacijskog turnira za Olimpijske igre u Torinu.

Treći put na klupi

Petrović je tijekom karijere izbornik hrvatske reprezentacije bio već dva puta. Na Europskom prvenstvu 1995. godine vodio je nacionalnu momčad do osvajanja brončane medalje, a vodio ju je i od 1999. do 2001. godine.

Dario Šarić i izbornik Perasović
Dario Šarić i izbornik Perasović PIXSELL/PIXSELL

Podsjetimo, hrvatski košarkaši su u skupini s Italijom i Tunisom. Prve dvije momčadi idu u polufinale i križaju se sa skupinom u kojoj su Grčka, Meksiko i Iran. Samo će pobjednik turnira izboriti odlazak u Rio. Preostale dvije momčadi dat će izlučni turniri u Beogradu i na Filipinima.