Hrvatski reprezentativci razočarali su svojim šuterskim učincima u noćašnjim utakmicama NBA lige

Rudež je potrošio devet lopti za dva ubačaja, Bogdanović šest za jednog

MINNEAPOLIS, MN - OCTOBER 7: Damjan Rudez #10 of the Minnesota Timberwolves reacts to a foul by Nick Collison #4 of the Oklahoma City Thunder during the fourth quarter of the preseason game on October 7, 2015 at Target Center in Minneapolis, Minnesota. The Thunder defeated Timberwolves 122-99. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this Photograph, user is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement.   Hannah Foslien/Getty Images/AFP
FOTO: AFP

Bojan Bogdanović i Damjan Rudež dobili su solidnu minutažu u predsezonskim utakmicama NBA lige koje su se igrale u noći sa nedjelje na ponedjeljak. Učinkom, ipak, nisu ostavili traga.

Bogdanovićevi Brooklyn Netsi upisali su 92-91 pobjedu protiv momčadi Philadelphia 76ersa, a hrvatski košarkaški reprezentativac u gotovo 24 minute provedene u igri ostvario je učinak od tri poena i četiri izgubljene lopte. Za tricu je 1-4, a iz igre ukupno 1-6. Najbolji kod Brooklyna bio je Brook Lopez s 24 poena i devet skokova, dok se u redovima poražene momčadi istaknuo Nerlens Noel s 15 koševa, 11 skokova, šest osvojenih lopti i pet asistencija.

Povratak Kevina Lovea

Statistički je Damjan Rudež bio još slabiji u odnosu na Bogdanovićevu šutersku i rezultatsku večer. U porazu Minnesota Timberwolvesa kod Memphis Grizzliesa, Rudež je nastupio u minutaži jednakoj Bogdanovićevoj i za to vrijeme se propisno ispromašivao. Iza crte za tri poena nizao je promašaje (0-4), a tek je nešto uspješniji bio u ukupnim pokušajima iz igre. Ipak, daleko od dobrog postotka (ukupno 2-9). Imao je i po dva skoka i asistencije, te jednu osvojenu loptu. Minnesoti je ovo bio četvrti poraz u petoj predsezonskoj utakmici, Grizzliesima, koji su slavili 90-68, peta pobjeda u isto toliko ogleda.

Dodajmo da se za momčad Clevelanda na parkete vratio Kevin Love koji je propustio sve utakmice kluba od prvog kruga prošlosezonskog doigravanja. Cavsi su upisali i šesti poraz u šestoj utakmici predsezone, ovaj puta od Toronta 81-87.