Klubovi hrvatskih košarkaša u NBA ligi upisali su nove poraze (u kojima su sudjelovali i naši reprezentativci)

Najbolji u konkurenciji Hrvata bio je Bogdanović s 12 poena i pet skokova

NEW YORK, NY - APRIL 25:  #44 of the Brooklyn Nets attempts to drive past teammate Brook Lopez #11 and Kyle Korver #26 of the Atlanta Hawks during the first round of the 2015 NBA Playoffs at Barclays Center on April 25, 2015 in the Brooklyn borough of New York City. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and/or using this photograph, user is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement.   /AFP
FOTO: AFP/AFP

Trojica hrvatskih košarkaša dobila su minutažu u utakmicama NBA lige igranima u noći na srijedu, a klubovi za koje nastupaju upisali su nove poraze.

Brooklyn Netsi Bojana Bogdanovića poraženi su na gostovanju kod Toronto Raptorsa 99-104, a hrvatski reprezentativac sudjelovao je 32 minute u 46. porazu svoje momčadi u 64. utakmici sezone. U krugu hrvatskih košarkaša koji su igrali, sakupio je najviše minuta i najbolji učinak. Ubacio je 12 poena (šut 5-9), te imao pet skokova i po dvije asistencije, osvojene i izgubljene lopte.

Hezonja šest, Rudež bez poena

Jednako je neuspješan na gostovanju bio i Orlando Magic koji je poslužio Los Angeles Lakersima da stignu do vezanih pobjeda, što im se ove sezone baš i ne događa često. Lakersi su slavili tek 14. puta ove sezone, a u utorak je bilo 107-98 uz 27 poena i nekoliko sjajnih poteza D’Angela Russella. U sastavu Orlanda nešto manje od 16 minuta odradio je Mario Hezonja i iskoristio ih za šet poena koji su stigli nakon 2-6 iz igre. Jednu je loptu pod obručima uhvatio, jednu izgubio.

Jedini domaći, pritom i najuvjerljiviji poraz u večeri što se hrvatskih igrača tiče, pretrpio je Damjan Rudež, odnosno njegovi Minnesota Timberwolvesi. Očekivano su do pobjede 116-91 stigli San Antonio Spursi predvođeni učinkom LaMarcusa Aldridgea (29 ubačenih koševa, sedam skokova, četiri blokade. Rudež je odigrao nešto manje od sedam minuta u dvadesetom porazu kluba u 65. utakmici sezone. Jedini pokušaj ubačaja je promašio, a imao je dva skoka.

NBA liga, rezultati:

Toronto Raptors – Brooklyn Nets 104-99

Minnesota Timberwolves – San Antonio Spurs 91-116

Denver Nuggets – New York Knicks 110-94

Utah Jazz – Atlanta Hawks 84-91

Portland Trail Blazers – Washington Wizards 116-109 (produžetak)

LA Lakers – Orlando Magic 107-98

https://www.youtube.com/watch?v=t2cp0A231H0