Hrvatski tenisač Ivan Dodig kaže da mu je ovo bila sezona kakvu je samo mogao poželjeti

Hrvat je u paru s Brazilcom Melom osvojio ATP turnir u Parizu

FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Hrvatski tenisač Ivan Dodig je u paru s Brazilcem Marcelom Melom trijumfirao na posljednjem ATP-turniru sezone, pariškom Mastersu, svladavši u finalu kanadsko-američku kombinaciju Pospisil-Sock 2:6, 6:3, 10:5. Tako je Dodig došao do još jednog velikog uspjeha u karijeri.

“Ovo je rezultat koji nam daje samopouzdanje za završni turnir London koji nam je cilj ove godine. Pokušat ćemo ići korak dalje, iako smo svjesni da ćemo morati pružiti jako dobre igre kao što smo pružili u Parizu”, izjavio je u ekskluzivnom razgovoru za HRT hrvatski tenisač Ivan Dodig nakon osvajanja titule na Masters 1000 u Parizu.

Tom je pobjedom Melo potvrdio titulu najboljeg igrača svijeta u konkurenciji parova u 2015. do koje je došao igrajući u međuvremenu s Južnoafrikancem Ravenom Klaasenom, s kojim je osvojio naslov u Tokiju i Šangaju, te Poljakom Łukaszom Kubotom s kojim je pokorio Beč.

Imaju priliku postati najbolji par u 2015.

Dodig je za to vrijeme igrao pojedinačne mečeve te osvajao Challengere u Saint-Rémyju i Brestu. Ovim slavljem, Melo i Dodig su se pomaknuli na treće mjesto na ljestvici parova i uoči posljednjeg turnira sezone u londonskoj O2 Areni približili se na samo 145 bodova braći Bobu i Mike Bryanu, te imaju mogućnost završiti sezonu kao najbolji par u 2015.

“Ovo nam je najbolja sezona. Osvojili smo Grand Slam što je bio glavni cilj u ovoj sezoni, osvojili smo još jedan Masters, Marcelo je završio godinu kao prvi igrač svijeta, a ja sam još u igri da budem drugi. Sve u svemu, sezona kakvu možete poželjeti”, dodao je.