Hrvatski vaterpolisti završili su nastup na Euru pobjedom protiv Rusije i osvajanjem 7. mjesta

Najefikasniji u našoj momčadi bio je napadač Luka Bukić s tri gola

Croatia's Luka Bukic (blue) shots the ball against France's Thibaut Simon (white) during the Water Polo European Championships match for men between their teams in Budapest on July 17, 2014. (at R - French goalkeeper - Remi Garsau)   AFP PHOTO / PETER KOHALMI / AFP / ATTILA KISBENEDEK
FOTO: AFP

Hrvatski vaterpolisti osvojili su 7. mjesto na na Europskom prvenstvu u Beogradu nakon što su u subotu pobijedili Rusiju sa 13-5 (2-0, 3-3, 4-1, 4-1).

Naravno da plasmanom s Eura nitko ne može biti zadovoljan i unatoč svim poteškoćama s odustajanjem igrača to ipak nije pozicija koji odgovara snazi naše reprezentacije. Nakon poraza od Mađarske (5-8) u četvrtfinalu, bilo je jasno da se reprezentacija ne može boriti za medalju, demotivirana hrvatska vaterpolska vrsta poražena je i od Italije s 6-8 i danas se s Rusijom morala boriti za sedmo mjesto.

Sjajno drugo poluvrijeme

Iako smo morali igrati bez jedinog ljevorukog igrača Mara Jokovića, koji je ozljeđen u utakmici s Mađarskom odabranici Ivice Tucka dobro su počeli susret s Rusijom i golovima Anđela Šetke dobili prvu četvrtinu sa 2-0. U drugoj četvrtini u dva navrata nismo iskoristili prednost igrača više i to je jedina četvrtina koju smo odigrali 3-3. U drugom poluvremenu Hrvatska je postigla osam, a primila samo dva pogotka pa je na kraju to za oproštaj od EP ispala i uvjerljiva pobjeda.

Posebno može veseliti dobra igra s igračem više jer su od osam pokušaja naši rešprezentativci dali šest golova, dok su s druge strane Rusi iz četiri pokušaja samo jednom uspjeli svladati našeg ponajboljeg pojedinca na EP kapetana Josipa Pavića.

Bukić najefikasniji

Najefikasniji u našoj momčadi bio je napadač Luka Bukić koja je sva tri pogotka postigao kada smo imali igrača više.

Pred našim reprezentativcima sada ostaje najvažnija zadaća ove godine, nastup na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru gdje će se ovoj momčadi priključiti ozljeđeni Muslim, Obradović i možda još neki igrač.

HRVATSKA: Pavić, Bijač; Burić 1, Petković, Lončar 1, Bukić 3, Vukičević 1, Bušlje 2, Sukno 1, Pavlović 1, Šetka 3, Macan

RUSIJA: Antonov, Kornjejev; Magomajev, Odincov, Bičkov 2, Bugajčuk, Krasnov, Merkulov 1, Balakirov, Nikolajenko, Holod 2, Lisunov, Gilijatov

PETERCI: Hrvatska 2/2, Rusija 0

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Hrvatska 8/6 Rusija 4/1