I jedan je talijanski klub prvi put u više od 100 godina izborio nastup u prvoj ligi

Uspjeh još je veći ako se uzme u obzir da je klub prije 15 godina trebao biti ugašen

FOTO: carpi

Dok je većina nogometnih zaljubljenika utorak večer provela prateći uzbudljiv polufinalni dvoboj između Bayerna i Borussije Dortmund, odnosno Barceloninu fantastičnu pobjedu protiv Getafeu u režiji MSN trojca, jedan malo talijanski klub potiho je izborio ulazak u Serie A prvi put u svojoj povijesti staroj 106 godina. Riječ je klubu Carpi iz istoimenog grada (65 000 stanovnika) smještenog pored Modene.

2000. godine izbjegli gašenje

Njihov uspjeh još je veći ako se uzme u obzir činjenica da je klub prije ravno 15 godina trebao biti ugašen. Ipak, sinoćnjim remijem s Barijem klub je izborio ulazak u društvo velikih pa će njihovi navijači slejdeće godine gledati momčadi poput Juventusa, Milana, Lazija, Intera i Rome.

Klub za kojeg je nekada igrao i Marco Materazzi, prije samo dvije godine je ušao u Serije B što dovoljno govori koliko su brzo napredovali do prve lige.

Podsjetimo, sličan uspjeh je prije nekoliko dana postigao i engleski klub Bournemouth koji je po prvi put u 125-godišnjoj klupskoj povijesti izborio plasman u najviši razred tamošnjeg nogometa.