I treći put ove sezone Hezonjin Orlando bio je bolji od Bogdanovićevih Netsa

Bogdanović je zabio dva poena za Netse, Hezonja tri za Orlando

NEW YORK, NY - JANUARY 08: Willie Reed #33 of the Brooklyn Nets blocks a shot by Mario Hezonja #23 of the Orlando Magic in the first half on January 8,2016 at the Barclays Center in the Brooklyn borough of New York City.NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement.   Elsa/Getty Images/AFP
FOTO: AFP

Košarkaši Orlanda i treći put u ovoj sezoni svladali su Brooklyn, slavivši na gostovanju u New Yorku s 83-77, uz tri koša Marija Hezonje te sa dva Bojana Bogdanovića u srazu dvojice hrvatskih reprezentativaca.

Bogdanović je počeo u petorci Netsa i odigrao 30 minuta, oba koša postigao je s crte za slobodna bacanja, a promašio svih šest pokušaja iz igre, od čega tri za tricu, što je također bio jedan od uzroka devetog uzastopnog domaćeg poraza Brooklyna.

https://youtu.be/ILDcugO3HNQ

Hezonja bolji od Bogdanovića

Netsi su uspjeli limitirati Orlando na samo 37 koševa u prvom poluvremenu, najamnje što su za poluvrijeme primili u ovoj sezoni, ali ni sami nisu bili značajno uspješniji (38).

Mario Hezonja nije u statusu startera, u igri je proveo upola manje vremena od Bogdanovića (15:22 minuta), ali je imao bolji učinak od suigrača iz reprezentacije. Ubacio je jednu tricu te imao po jedan skok i jednu asistenciju. Nijedan od hrvatskih košarkaša nije bio na parketu u završnih pet minuta, kad je Orlando u završnici slomio srca navijača Netsa koji na slavlje svoje momčadi u Barclays Centeru čekaju još od 10. prosinca, kad je Brooklyn svladao Philadelphiju (100-91).

Brooklyn pretposljednji na Istoku

Orlando su do pobjede vodili Victor Oladipo s 20 koševa i devet skokova te Nikola Vučević s 20 poena, 10 skokova i četiri asistencije, a na pragu ‘triple-double’ učinka bio je Tobias Harris s devet koševa, 12 skokova i osam asistencija. Aaron Gordon je dao najveći doprinos od igrača s klupe, postigavši 14 koševa, od čega četiri u završnici dvoboja.

Centar Brook Lopez je sa 17 koševa i osam skokova bio prvo ime Netsa. Joe Johnson je ubacio 13, a Shane Larkin 12 poena. Brooklyn je s učinkom 10-26 na pretposljednjem mjestu u Istočnoj konferenciji NBA lige, a Orlando s učinkom 20-17 drži osmo mjesto, posljednje koje vodi u doigravanje.

Golden State zabio 74 u 1. poluvremenu

U deset sinoć odigranih utakmica, samo su u tri slavili domaćini: San Antonio, Memphis i Milwaukee, dok su aktualni prvaci Golden State Warriorsi na gostovanju u Portlandu stigli do 34. ovosezonske pobjede i ostali na samo dva poraza.

https://youtu.be/Kl0HZpMnQn4

Warriorsi su bili iznimno raspoloženi, u prvom poluvremenu zabili su 74 koša. Najbolji u momčadi iz Oaklanda bio je Klay Thompson koji je već u prvoj četvrtini postigao 19 poena (pet trica). Do kraja utakmice zaustavio se na 36 poena (sedam trica).

Steph Curry dodao je 26 poena i devet asistencija igrajući u tri četvrtine, dok je Draymond Green došao do svog osmog “triple-doublea” u sezoni – 11 poena, 13 skokova, 10 asistencija.

Zadnja lopta odlučivala u San Antoniju i Milwaukeeju

Najneizvjesnije je bilo u San Antoniju i Milwaukeeju gdje su gosti imali priliku odlučiti pobjednika zadnjim šutom, ali su oba puta promašili.

New York Knicksi su pružili iznenađujući otpor Spursima i izborili zadnji napad za pobjedu. Carmelo Anthony je bio udvojen i dodao je loptu u kut za tricu, ali je Jose Calderon promašio sa zvukom sirene pa je na semaforu ostalo 100:99 za domaćina.

Blistao je mladi latvijski centar Kristaps Porzingis koji je imao učinak od 28 poena i 11 skokova za Knickse. Kod San Antonija, Kawhi Leonard ubacio je 19 uz 12 skokova.

https://youtu.be/_ctlY_xblCo

Williams zabio, Williams promašio

Dallas je mogao slaviti u gostima protiv Milwaukeeja, ali je Derron Williams, junak utakmice protiv Sacramenta kad je zabio tricu u zadnjoj sekundi za pobjedu, sad promašio puno lakši šut za dva poena, pa je domaćin slavio 96:95.

U pobjedničkom sastavu Bucksa Khris Middleton zabio je 27, na drugoj strani Dirk Nowitzki 20 poena.

https://youtu.be/Psbc2IBqr7c

Rezultati:

Brooklyn – Orlando 77:83

(Bojan Bogdanović 30:07 min, 2 poena, šut 0-6, 1 sk/Mario Hezonja 15:22 min, 3 poena, šut 1-2, 1 sk, 1 as)

Washington – Toronto 88:97

Memphis – Denver 91:84

Minnesota – Cleveland 99:125

New Orleans – Indiana 86:91

Milwaukee – Dallas 96:95

San Antonio – New York 100:99

Phoenix – Miami 95:103

Portland – Golden State 108:128

LA Lakers – Oklahoma City 113:117