Iako je pobijedio četiri velikana, Bilić kaže da je nakon Crystal Palacea bio najsretniji

West Ham je nakon deset kola na trećem mjestu s 20 bodova

FOTO: AFP

Trener West Hama Slaven Bilić u subotu je stigao do još jedne velike pobjede u Premier ligi. Nakon Arsenala, Manchester Cityja i Liverpoola West Ham je upisao pobjedu nad Chelseajem Josea Mourinha. Bilić je tako uspio pobijedtiti četiri velike engleske momčadi u prvom dijelu sezone što je prije njega postigao samo Alex Ferguson 2012. godine. Unatoč dobrim rezultatioma Bilić upozorava da se njegova momčad ne smije zanositi odličnim početkom sezone.

Traži koncentraciju

“Tek je prošla prva četvrtina sezone. Ne mogu razmišljati na taj način. Samo se želimo koncentrirati na sljedeću utakmicu. Ako nam igra padne za samo pet posto u bit ćemo u problemima. Moramo biti, kako ja kažem, u crvenoj zoni cijelo vrijeme, nikad ne smijemo biti u opuštajućoj zoni, a nekada su potrebne godine da se izađe iz nje. Tako da se nikada ne smijemo zanositi. Samo kada je pet utakmica do kraja sezone možemo razmišljati o poziciji na tablici”, kaže Bilić.

 

Šest utakmica bez poraza

Njegova momčad šest utakmica nije upisala poraza, a iako su pobijedili najbolje momčadi u ligi, Bilića je ipak najviše usrećila ona nad Crystal Palaceom.

“Najviše sam bio sretan nakon pobjede protiv Palacea. Pobjeda nad Chelseajem je malo drugačija jer smo do nje došlo kod kuće i protiv prvaka”, dodao je bivši hrvatskli izbornik svjestan da je niz neporaženosti unio samopouzdanja njegovoj momčadi.

“Nema ništa pogrešno u tome. I dalje moramo biti spremni za svaku utakmicu. Na istoj razini moramo odigrati i protiv Watforda u sljedećem kolu. Ako zadržimo razinu u svakoj utakmici onda imamo šanse protiv svakoga. Ovaj uspjeh je rezultat dobrih treninga, sistema i individualne klase, ali također može nestati u trenutku”, poručio je BIlić.

West Ham je nakon deset kola na trećem mjestu s dva boda manje od Manchester Cityja i Arsenala.