Ibrahimović je u nedjelju prestigao Pauletin rekord, a ovdje možete vidjeti usporedbu te dvojice

Za jednak broj golova Pauleti je trebalo 211, a Ibrahimoviću 137 utakmica

FOTO: AFP

U subotu je napadač švedske nogometne reprezentacije Zlatan Ibrahimović proslavio 34. rođendan. Samo dan kasnije nastupio je u francuskom derbiju između njegova Paris Saint-Germaina i Marseillea i poklonio si naslov najboljeg strijelca kluba svih vremena.

Ukupno je 110 golova za parišku momčad postigao ponajbolji nogometni napadač današnjice čime je izbio na vrh ljestvice koja niže najbolje klupske strijelca svih vremena. Do nedjelje je čelno mjesto pripadalo Pedru Miguelu Pauleti kojem je bilo potrebno odigrati 211 utakmica za 109 golova. Dvama sigurno izvedenim udarcima s bijele točke u nedjelju, Ibrahimović je prestigao umirovljenog portugalskog napadača u svojoj 137. utakmici za klub s Parka Prinčeva. Osmi postignuti gol u ovom francuskom derbiju ujedno ga čini najboljim strijelcem derbija ikada.

A, ovako su zabijali:

1. Desna noga: Pauleta – Ibrahimović 74-76

I Pauleta, koji je za klub igrao od 2003. do 2008., i Ibrahimović su igrači čija je desna noga dominantna i do nedjeljne utakmice na kontu su imali jednak broj postignutih pogodaka desnom nogom. Pauleta je ostao na 74, Ibrahimović sada ima dva više.

2. Lijeva noga: Pauleta – Ibrahimović 13-22

Devet pogodaka više lijevoj je nogom zabio Ibrahimović. Uključujući onaj sjajan lob protiv Nantesa u polufinalu Liga kupa 2014., kao i snažan udarac protiv Bayera u osmini finala Lige prvaka.

https://www.youtube.com/watch?v=Lzu9gQZfEsg

3. Glava: Pauleta – Ibrahimović 22-10 (+dva gola prsima)

Ibrahimović je visok 195 cm, 15 cm više od Paulete, ali je bivši broj 9 kluba zabio više pogodaka glavom.

https://www.youtube.com/watch?v=D0hAwlTdX80

4. Jedanaesterci: Pauleta – Ibrahimović 16-27

Nitko u povijesti kluba nije zabio više puta s bijele točke. Uz dva nedjeljna udarca ta je brojka sada zaustavljena na 27, što je jedanaest više u odnosu na Pauletin učinak.

5. Slobodni udarci: Pauleta – Ibrahimović 5-5

Dva su najbolja strijelca pariškog kluba u ovome izjednačeni. Svaki je zabio po pet golova, a Ibrahimović posljednjeg u prosincu prošle godine Nantesu.

6. Dva, tri, četiri gola: Pauleta – Ibrahimović 20,1,0 – 23,7,1

Ukupno je 23 puta Ibrahimović bio dvostruki strijelac na utakmice, zabio je sedam hat-trickova, a jednom i četiri gola na istom ogledu. Sve su brojke bolje u odnosu na Pauletine kojem za PSG nikada nije pošlo za rukom zabiti četiri gola na istoj utakmici.

7. Na Parku Prinčeva: Pauleta – Ibahimović 77-60

Pauleta je većinu svojih golova za klub postigao na domaćem travnjaku, njih čak 77. Ibrahimović djeluje ujednačenije.

8. U prvenstvu: Pauleta – Ibahimović 76-79

Podjednak broj pogodaka. Obojica su i dva puta bili najbolji ligaški strijelci, Pauleta u sezonama 2005/06 i 2006/07, a Ibrahimović 2012/13 i 2013/14.

9. U Europi: Pauleta – Ibahimović 7-15

Ibrahimović uvjerljivo vodi i blizu je izjednačenja rekorda. George Weah za klub je zabijao 16 puta u europskim utakmicama, Ibrahimović jednom manje.