Interova legenda Giuseppe Bergomi smatra da Kovačić neće biti prodan

Hrvatski veznjak ugovorno je za Inter vezan do kraja lipnja 2019. godine

FOTO: AFP/AFP

Mateo Kovačić, veznjak milanskog Intera i hrvatske nogometne reprezentacije, posljednjih se dana često provlači kroz svjetske medije u kontekstu odlaska iz aktualnog kluba. Destinacije na koje ga sele u svakom su slučaju atraktivne, spominju se Barcelona i Liverpool.

I dok je interes španjolskog prvaka službeno priznat u smislu potvrde praćenja njegova razvoja, u hvalospijevima koji stižu na adresu 21-godišnjeg i koji bi trebali uvjeriti čelne ljude milanskog kluba da prodaja možda i nije idealno rješenje za budućnost kluba, nadovezao se i legendarni Giuseppe Bergomi. Riječi umirovljenog braniča rođenog u Milanu koji je cijelu karijeru proveo u dresu Intera, svakako imaju težinu.

Postat će sjajan nogometaš

Na upit smatra li da će Kovačić biti prodan, Bergomi, koji je hrvatskog igrača okarakterizirao velikim talentom, je kazao:

– Ne, Kovačić je ’94. godište. Trenirao sam momke i oni moraju znati biti strpljivi. Postat će igrač visoke razine i Inter ga nikako ne bi smio pustiti.

https://www.youtube.com/watch?v=eNOf7wY1gXM

Kovačić je u 33 prvenstvene utakmice ove sezone za Inter postigao pet i asistirao za četiri gola. Ugovorno je za Inter vezan do kraja lipnja 2019. godine, a Transfermarkt njegovu vrijednost procjenjuje na 22 milijuna eura.