Legenda Intera kaže da je prodaja Kovačića velika pogreška (jer je on novi Pirlo)

Kovačića je Inter prodao Realu za otprilike 35 milijuna eura

FOTO: AFP

Legendarni igrač Intera Luis Suarez jasno je poručio da milanski klub prodajom hrvatskog nogometaša Matea Kovačića u Real Madrid radi jako veliku grešku. Kovačić je prodan za otprilike 35 milijuna eura, ali novac nije primaran u cijeloj priči, smatra Argentinac s preko 250 utakmica za crno-plave.

“Mateo je trebao postati ključan kotačić u igri Intera. Kad ste ga vidjeli kako igra, bio je na razini višoj od drugih”, rekao je Suarez za Gazzettu dello Sport.

`Kovačić je novi Pirlo`

Suarez je zatim prodaju Kovačića usporedio s jednim drugim nogometašem koji je davno napustio Inter, a potom napravio veliku karijeru. “Usporedba s Pirlom je prikladna. On je otišao jer klub nije imao strpljenja čekati ga dok ne sazrije.”

“Kovačić može postati novi Pirlo. Nemojte govoriti da se muči u obrambenom aspektu svoje igre jer je u toj dobi ista situacija bila s Pirlom, a onda je postao mnogo bolji”, rekao je Suarez.

Bergomi podržao prodaju

Za razliku od Suareza, Beppe Bergomi, još jedna Interova legenda, smatra da je Kovačićeva prodaja ispravna odluka.

“Mislim da Hrvat nikada nije dao 100 posto. Ni treneri mu nisu pronašli pravu ulogu, niti Starmaccioni niti Mazzari prije njega, kao niti Mancini sada. Mislim da je njegova prodaja dobra odluka”, rekao je Bergomi koji je od 1979. do 1999. nastupao za Inter na poziciji središnjeg braniča.