Iranski savez našao se na udaru jer za žensku reprezentaciju (navodno) igra osam muškaraca

Iranski nogometni savez još uvijek nije odgovorio na ove optužbe

Iranian female football players warm-up before their opening match against Turkey in the Womens' Youth Olympic Football Tournaments 2010 in Singapore on August 12, 2010.   AFP PHOTO/ROSLAN RAHMAN
FOTO: AFP

Iranski nogometni savez potresa skandal nakon što je početkom tjedna objavljeno da su osam članica ženske reprezentacije zapravo muškarci. To je potvrdio i jedan od službenika Saveza, Mojtabi Sharifi, pojasnivši da su nogometaši koji igraju za žensku reprezentaciju u procesu promjene spola te da ona još nije dovršena.

Cijelu karijeru proveli kao nogometašice

Također, za portal Al-Arabiya ispričao je i da su neki muškarci cijelu karijeru proveli kao nogometašice. Sharifi je zbog toga optužio Savez zbog neodgovornog i netičkog ponašanja. Ovo, inače nije prvi put da se piše o ovome. Prošle godine britanski Telegraph je objavio priču prema kojoj četiri nogometaša nstupaju za žensku reprezentaciju.

Iranski nogometni savez još uvijek nije odgovorio na ove optužbe, a pitanje je i hoće li to napraviti. U međuvremenu, Savez se može pohvaliti da je njihova ženska futsal reprezentacija osvojila prvo Svjetsko prvenstvo za žene pobjedom od 1-0 protiv Japana. Iranke su na tom prvenstvu odigrale nekoliko fantastičnih akcija, koje su se brzo počele širiti internetom.

https://twitter.com/Football__Tweet/status/648221590786707456?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/Football__Tweet/status/648221809779834881