Ivo Karlović izgubio od Argentinca Juana Martina Del Potra. Sad smo izjednačeni

Najbolji Argentinac ga je svladao sa 3:1 u setovima

25.11.2016., Arena Zagreb, Zagreb - Finale Davis kupa, Hrvatska - Argentina, Ivo Karlovic - Juan Martin Del Potro. Photo: Igor Kralj/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

Nakon prvog dana finala Davis cupa, rezultat između Hrvatske i Argentine je 1:1. Juan Martin Del Potro svladao je Ivu Karlovića sa 3:1 u setovima (6:4, 6:7, 6:3, 7:5) i poravnao rezultat u finalu. Prije toga je Marin Čilić u drami od pet setova bio bolji od Federica Delbonisa sa 3:2 u setovima (6:3, 7:5, 3:6, 1:6, 6:2).

Prvi set odlučen je na početku meča kada je Del Potro breaknuo Karlovića te do kraja seta nije ispuštao svoju prednost. Del Potro je na početku napravio mini-break za 1:0, nakon toga osvojo dva poena i poveo s 3:0.

Del Potro donio prvi bod Argentini

U drugom setu Karlović je smečirao Argentinca za 2:3, no Del Potro je nakon toga poveo s 5:2. Karlović je smanjio razliku na 4:5 i spasio dvije set-lopte kod 4:6, a potom je osvojio četiri poena u meču i izjednačio u setovima. U trećem i četvrtom setu Del Prrto je bio bolji od Karlovića i donio prvi bod Argentini.

Bio je ovo šesti međusobni dvoboj Karlovića i Del Potra te peta pobjeda Argentinca. Karlović je s 37 godina najstariji igrač koji je u zadnjih 96 godina nastupio u finalu Davis Cupa, a u subotu je na programu susret parova u 15 sati u kojem su za Hrvatsku najavljeni Ivan Dodig i Franko Škugor, a za Argentinu Leonardo Mayer i Guido Pella.