Ivo Karlović u 38. godini igra dosta spektakularno, sinoć je osvojio još jedan ATP turnir

Karlović je bio nastariji igrač na turniru u meksičkom Los Cabosu

Croatia’s Ivo Karlovic celebrates beating France’s Jo-Wilfried Tsonga during their men’s singles third round match on day six of the 2015 Wimbledon Championships at The All England Tennis Club in Wimbledon, southwest London, on July 4, 2015. Karlovic won the match 7-6, 6-4, 7-6, 7-6. RESTRICTED TO EDITORIAL USE — AFP PHOTO / LEON NEAL […]
FOTO: AFP

Hrvatski tenisač Ivo Karlović pobjednik je ATP turnira koji se igrao u meksičkom Los Cabosu. Najstariji tenisač na Touru, 37-godišnji veteran, slavio je finalnu 7-6(5), 6-2 pobjedu protiv Španjolca Feliciana Lopeza za svoj osmi naslov u karijeri.

Do drugog naslova u godini Karlović je stigao u nedjelju ujutro sjajnom igrom protiv tri godine mlađeg ljevorukog tenisača, upisavši četvrtu uzastopnu i šestu ukupno pobjedu u njihovom devetom međusobnom srazu.

Dva naslova i finale

Uz 21 direktan poen iz servisa Karlović je bio suočen sa samo jednom break-loptom. Bilo je to u petom gemu drugog seta. Nakon što ju je spasio u nastavku je dvaput oduzeo suparnikom početni udarac i stigao do velikog slavlja.

Naslovu iz Newporta, Karlović je sada dodao drugi ovogodišnji, a dobru formu potvrđuje i finale Washingtona u kojem je, unatoč meč-lopti, izgubio borbu za naslov od Francuza Gaela Monfilsa.

Uz gotovo 130,000 američkih dolara Karlović je osvojio i 250 bodova koji mu jamče pomak na ljestvici. Očekuje se da će u ponedjeljak biti 21 igrač svijeta.

ATP Los Cabos – finale:

Ivo Karlović (3) – Feliciano Lopez (1) 7-6(5), 6-2