Izbornik Babić na čudan način objasnio zašto je u polufinalu na gol stavio Alilovića, a ne Stevanovića

Hrvatska je od Španjolske izgubila polufinalnu utakmicu na Euru

Croatia's goalkeeper Mirko Alilovic reacts during the men's EHF Euro 2014 Handball Championship Group 2 match of the main round on January 19, 2014 at the NRGi Arena in Aarhus, Denmark. AFP PHOTO/JONATHAN NACKSTRAND / AFP / JONATHAN NACKSTRAND
FOTO: AFP

Izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Željko Babić iznenadio je postavljanjem Mirka Alilovića na gol na početku polufinalne utakmice Europskog prvenstva protiv Španjolske.

Podsjetimo, Španjolci su slavili s 33:29 i otišli u finale, a Hrvatsku u nedjelju očekuje borba za broncu protiv Norveške. S obzirom da je u posljednjoj i odlučujućoj utakmici drugog kruga protiv domaćina Poljske Ivan Stevanović branio sjajno i zaustavio 13 suparničkih udaraca, javnost ga je očekivala na golu i protiv Španjolske, no Babić je imao drugačiju viziju.

“Jednostavno mi ne ide”

Mirko je naš prvi golman i moram mu dati šansu. On nam treba. Druga je pretpostavka bila da Stevanović teško može braniti dvije utakmice u kontinuitetu dobro. Procijenili smo da Mirko treba braniti”, izjavio je Babić, ne objasnivši zašto ima tako podcjenjivački stav prema Stevanoviću.

A da u dresu reprezentacije ne brani dobro, svjestan je i sam Alilović.

“Jednostavno stvari ne idu onako kako hoću, kako očekujem i kako mi ide u klubu. Ne znam zašto lošije branim za reprezentaciju. Je li riječ o panici ili pritisku koji sam sebi nabijam, zaista ne znam. Najviše mi je žao suigrača kojima ne pomažem koliko dečkima u Veszpremu. Igram svim srcem, ali ne ide. Jednostavno ne ide. Ne znam što će biti dalje”, poručio je Alilović.