Izbornik Čačić kaže da je otvoreno i iskreno razgovarao s Lovrenom nakon njegove prijetnje da neće ići na Euro

Lovren je izjavio da ne želi na Euro ako neće biti u prvih 11

12.06.2014., Sao Paulo, Brazil - Svjetsko nogometno prvenstvo, Brazil - Hrvatska. Vedran Corluka, Dejan Lovren. 
Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Ante Čačić susreo se u nedjelju u Liverpoolu s Dejanom Lovrenom, svega nekoliko sati nakon što ga je 26-godišnji stoper napao u medijima i postavio mu ultimatum.

Sporni intervju

Prema ranije zacrtanom planu, Čačić je prošli vikend boravio u Engleskoj, a putovanje se poklopilo s Lovrenovim intervjuom Sportskim novostima u kojem je na bahat način poručio da neće ići na Europsko prvenstvo u Francusku ako ne bude u prvih 11. Nastavak je to priče koja je započela na nedavnoj prijateljskoj utakmici protiv Mađarske (1-1) kada je Lovren samoinicijativno prekinuo zagrijavanje na početku drugog poluvremena i vratio se na klupu. Čačić je poručio da neće trpjeti ničiji neposluh, a u nedjelju mu je stigao odgovor.

‘Razgovarali smo dosta dugo’

“Meni je rečeno da ću u Budimpešti igrati drugo poluvrijeme. Bio sam spreman ući u igru. Uostalom, izbornik je kazao da će svi dobiti priliku, da svakoga želi vidjeti u obje utakmice. Na kraju nisam dobio priliku. Da si ne lažemo, pao mi je mrak na oči”, rekao je Lovren.

Ante Čačić
Ante Čačić PIXSELL

Čačić je u nedjelju bio na utakmici Liverpool – Stoke City i nakon nje se susreo s Lovrenom, a sastanak je opisao u jednoj diplomatskoj rečenici. Pritom nije otkrio kakve je Lovrenova sudbina i hoće li putovati na Euro.

“Razgovarali smo dosta dugo, a razgovor je protekao u iskrenom, spontanom i otvorenom ozračju”, prenosi izbornikovu izjavu internetska stranica Hrvatskog nogometnog saveza (HNS).

Rak u stručnom stožeru

Dan ranije je Čačić bio u Londonu i pogledao derbi u kojem je West Ham našeg Slavena Bilića odigrao 3-3 protiv Arsenala.

“Bilo je vrlo lijepo u Londonu popričati s našim ljudima iz West Hama koji predvođeni Slavenom rade fantastičan posao na čemu im čestitam. Vidjeli smo sjajnu utakmicu s Arsenalom te smo potvrdili raniji dogovor da se Miljenko Rak priključi stručnom stožeru reprezentacije prije Eura 2016”, istaknuo je Čačić.