Izbornik ne zna zašto do sada nismo igrali kao protiv Islanda, a najbolji igrač se nada polufinalu

Drugi krug natjecanja otvaramo s Makedonijom 21. siječnja u Krakowu

03.05.2015. Arena, Varazdin, Kvalifikacije za Europsko prvenstvo u rukometu izmedju hrvatske i Norveske. Zeljko Babic
Photo: Marko Jurinec/PIXSELL
FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Hrvatska je visokom pobjedom protiv Islanda (37:28) prvi put na Europskom prvenstvu pokazala kvalitetu, što nije bio slučaj u prve dvije utakmice, a upravo je to prokomentirao izbornik Željko Babić.
“Zašto ranije nismo tako igrali? Ne znam, to je teško pitanje. Uvijek se isto pripremamo. Ovo je važna pobjeda”, izjavio je Babić.

Mogu sve pobijediti

Hrvatska će u drugom krugu igrati u skupini I protiv Poljske koja je pobijedila Francusku 31-25 i tako prenijela četiri boda, Francuzi dolaze s dva, a Makedonci bez bodova.

“Teško je prognozirati što će se dogoditi. Svatko svakog može pobijediti i mi idemo po pobjedu u svakoj utakmici”, poručio je izbornik.

Marino Marić zabio je osam golova Islandu te je bio najučinkovitiji na parketu.

“Moramo osjetiti emocije i biti divlji u napadu i obrani. Ostaje žal što nismo tako igrali s Norveškom. Ovo je jedna skica i put kako dalje. Kad je loše ne treba biti tužan. Trebamo držati konstantu i to je put do uspjeha. Treba dati sve od sebe”, rekao je Marić. I on je prokomentirao događanja u skupini s kojom se Hrvatska križa.

“Slušali smo jednim uhom što s edogađa s Francuskom. U grupi su opušteniji. No, idemo se dalje boriti i pokazati što znamo. Nadam se polufinalu”, opručio je Marić.