Izbornik rukometaša Babić razlog porazu 34-31 od Norveške vidi u premalo zajedničkih treninga

'Na Europskom prvenstvu je svaka utakmica teška,' kazao je Babić

03.05.2015. Arena, Varazdin, Kvalifikacije za Europsko prvenstvo u rukometu izmedju hrvatske i Norveske. Zeljko Babic
Photo: Marko Jurinec/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

Hrvatska rukometna reprezentacija je u drugom kolu skupine B Europskog prvenstva doživjela poraz protiv Norveške koja je odigrala odličnu utakmicu i slavila s 34-31. Tako su Norvežani ugrozili plasman Hrvatske u drugi krug natjecanja.

Imala je Hrvatska i četiri pogotka prednosti u prvom dijelu, ali na kraju je poražena s tri. Nakon susreta, događanja u Katowicama prokomentirao je i izbornik Željko Babić.

‘Jak ritam, teško je igrati’

“Što se dogodilo? Teško je reći. U ključnim trenucima smo napravili pogreške. Nismo pokazali sve što možemo i znamo. Norveška je zaista odigrala dobru utakmicu. Naš veliki problem je taj što uoči EP-a nismo trenirali zajedno. Zbog toga je došlo do pada intenziteta naše igre. Ovo je jaki ritam, teško je igrati. Na EP-u je svaka utakmica važna i teška. No, kako bilo. Idemo pobijediti Island”, kazao je Babić za RTL.

Jedan od najboljih igrača Hrvatske u ovoj utakmici bio je Zlatko Horvat s pet pogodaka.

Horvat: nedostajala je mirnoća

“Dignimo glave, analizirajmo igru i idemo dalje. Protiv Islanda moramo odigrati bolje nego protiv Norveške, koja je odigrala jednu odličnu utakmicu. Nije bilo podcijenjivanja s naše strane, mogli ste to i sami vidjeti naše otvaranje dvoboja. Nismo imali mirnoću, onu mirnoću koju je Hrvatska imala na ranijim natjecanjima i moramo biti bolji u obrani. Dečki su u redu, nekako su mi sad djelovali kao da su već mislima na susretu s Islandom”, objasnio je Horvat.