Izbornik rukometaša Babić ne želi kratke pripreme koristiti kao alibi za olimpijske kvalifikacije

'Želim imati kontrolirani ritam igre, to nismo imali na EP-u u Poljskoj,' Kaže Babić

04.04.2016., Zagreb - Na konferenciji za medije Hrvatskog rukometnog saveza i hrvatske muske seniorske rukometne reprezentacije potpisan je sponzorski ugovor izmedju Hrvatskog rukometnog saveza, Autotrans d.o.o. i Peveca te je predstavljen autobus oslikan u bojama hrvatske rukometne reprezentacije. 
Zoran Gobac, Zeljko Babic. Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

Hrvatski rukometaši od petka do nedjelje u danskom Herningu igraju kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre u Rio de janeiru, a izbornik Željko Babić je uvjeren kako će reprezentacija izboriti jedno od dva mjesta koja vode put Rio de Janeira.

“Čeka nas težak posao, ali u Dansku putujemo u situaciji koja je mnogo bolja nego uoči Europskog prvenstva u Poljskoj. Nekoliko igrača nije potpuno spremno (Kopljar i Slišković su malo ozlijeđeni) u tjelesnom smislu, ali imaju karakter koji nam je potreban,” kazao je Babić i dodao:

U Dansku 20 igrača

“Dobro igramo, pokazali smo to i u Poljskoj. Nema mnogo vremena za pripreme, samo tri dana, ali nema kukanja. Obveza je da spremim momčad za jednu ‘čaroliju’ i pobjedu u sve tri utakmice. Pokušat ćemo na kvalifikacijama više kontrolirati ritam igre. To nam je ponekad nedostajalo na prvenstvu u Poljskoj.”

U Dansku putuje 20 igrača, od kojih su tri golmana, a tek po dolasku će se odlučiti tko će igrati. Hrvatska reprezentacija na okupu je sve do 7. travnja kada kreće put Herninga. Prva utakmica na rasporedu je 8. travnja u 20.30 sati protiv Danske. Drugi protivnik bit će Bahrein 9. travnja u 18 sati, dok je posljednji susret 10. travnja u 18 sati protiv Norveške.