Rakitić zadovoljan što je igrao na poziciji kao u Sevilli, Perišić je zahvalio Kovaču za 80 posto obavljenog posla

"Vjerujem u sportsko poštenje Talijana," kazao je Josip Pivarić

10.10.2015., stadion u Maksimiru, Zagreb - Kvalifikacijska utakmica za odlazak na Europsko nogometno prvenstvo koje ce se odrzati 2016. godine u Francuskoj. Skupina H, Hrvatska - Bugarska.
Photo:
FOTO: PIXSELL

Nakon 3-0 pobjede protiv Bugarske, većina igrača i članova stručnog stožera hrvatske nogometne reprezentacije koje su novinari htjeli nešto pitati, bili su raspoloženi za davanje izjava, osim pomoćnog trenera Josipa Šimunića koji ima zabranu HNS-a za davanje izjava, te Luke Modrića.

Veznjak Real Madrida projurio je pored novinara brzinom koja nije odavala da je izašao na poluvremenu zbog boli u aduktoru.

“Čačić nas je smirio”

Domagoj Vida dobro je objavio posao u obrani i ne zanima ga bojkot.

“Na nama je da igramo, ima starijih igrača koji trebaju brinuti o tome. Nadam se da više nikad nećemo igrati na pustom stadionu. Čestitam izborniku Čačiću. Atmosfera je odlična u svlačionici, smirio nas je. Mi smo velika obitelj, u dobru i zlu.”

Ivan Perišić je pogotkom u drugoj minuti naznačio kakva nas igra Hrvatske očekuje protiv Bugarske.

“Pravi navijači će doći na utakmicu”

“Nije važno što sam ja zabio, važno je da smo pobijedili. To je najvažnije. Idemo po tri boda na Maltu i nadamo se kako će Italija odigrati za nas dobar rezultat. Skupili smo glave, vidjeli smo rezultate Norveške i Italije. Kad je najteže, bili smo najbolji i pobijedili”, kazao je Perišić, koji nije mogao izbjeći priče o atmosferi oko i u reprezentaciji:

“Ako netko misli da mi igramo za nekog drugog, ne mora doći na utakmicu, pravi navijači hoće. Nije lako biti izbornik neke reprezentacije, a htio bih još jednom zahvaliti Niki Kovaču na 80 posto odrađenog posla.”

Rakitić zadovoljan dodijeljenom ulogom

Ivan Rakitić postigao je drugi pogodak za Hrvatsku protiv Bugarske, zaigrao je na mjestu iza napadača.

“Izbornik me postavio na mjesto kojem sam igrao u Sevilli,“ kazao je Rakitić, koji na tom mjestu nije igrao previše kod drugih izbornika. Oni su ga selili po raznim pozicijama.

Josip Pivarić
Josip Pivarić PIXSELL

“U Sevilli sam na tom mjestu igrao dugo i uspješno i sada sam se vratio u taj ritam.“

Mandžukić se mora zamisliti

Odličnu utakmicu odigrao je Nikola Kalinić, asistiravši za drugi pogodak, zabivši za treći, a imao je još nekoliko dobrih akcija.

“Bilo je dosta šansi, dobro smo igrali, mogli smo još zabiti. Sada idemo pobijediti Maltu i nadati se da će se sve odvijati kako nam odgovara (pobjeda Hrvatske uz najmanje bod Italije kod kuće protiv Norveške).”

Mario Mandžukić će se morati zamisliti za svoju poziciju u napadu nakon ovakve vaše dobre igre.

“Na izborniku je da odlučuje, a na nama je da se svojim igrama nametnemo“.

Pivarić zadovoljan prvim nastupom u početnih 11

Novi izbornik vam je dao malo više slobode.
“Sjećam se Čačića još iz HNL-a, dobar čovjek. Istina, malo je opušteniji s nama.“

Josip Pivarić odigrao je svoju prvu utakmicu (ukupno druga) u početnoj postavi hrvatske reprezentacije.
“Zadovoljan sam što je debi ovako završio. Posložiš si u glavi da je ova utakmica kao i svaka druga. Nisam imao tremu, ali sam znao što me čeka. Moramo pobijediti Maltu i onda čekati Italiju. Vjerujem u sportsko poštenje Talijana.”