Izbornik U-21 reprezentacije imat će prilično jak kadar za nastavak kvalifikacija za Europsko prvenstvo

Za U-21 reprezentaciju nastupit će Halilović, Kovačić, Pjaca, Pašalić...

Alen Halilović
FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Pred hrvatskom U-21 reprezentacijom su dva važna ispita u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo. Već u srijedu u Šibeniku će izabranici Nenada Gračana dočekati San Marino, a šest dana kasnije nas na Rujevici očekuje pravi spektakl – dvoboj protiv Španjolske.

Hrvatska je nakon tri utakmice na vrhu skupine 6 s maksimalnih devet bodova. Za predstojeće će utakmice naša reprezentacija biti značajno pojačana jer su se iz A-vrste priključili Mateo Kovačić i Marko Pjaca, a među najjačim Gračanovim adutima će biti i Alen Halilović i Mario Pašalić koji su se u utorak pridružili suigračima na Šubićevcu. Svi su pozvani igrači zdravi osim Joze Šimunovića, koji ima problema s gležnjem.

O Španjolcima kasnije

“Veliko nam je zadovoljstvo opet biti u Šibeniku, nogometnom gradu. Vjerujem da će biti dobra atmosfera na utakmici, vrlo bitnoj utakmici u kojoj mi jesmo favoriti, no u sportu se svašta događa. Moramo biti odgovorni i ozbiljni, a onda će neupitna kvaliteta kod naših igrača doći do izražaja. Vjerujemo u nova tri boda, a poslije toga možemo razmišljati o utakmici protiv Španjolske”, prenosi Gračanovu izjavu internetska stranica HNS-a.

Dvoboj protiv San Marina mogao bi poslužiti Gračanu za uigravanje i testiranje nekoliko novih taktičkih varijanti.

“Ima dosta vlage, teren je mekan, no domaćini će napraviti sve da bude optimalan. Zbog karakteristika naših igrača bitno nam je da ubrzamo igru, da imamo posjed i dobar protok lopte. Više-manje svi mladi reprezentativci igraju u svojim klubovima, i to igraju dosta, i pritom su važne karike. Veseli nas njihov kontinuitet i ritam, dobri rezultati njihovih klubova u stranim ligama, te u tom smislu ne bi trebalo biti problema”, rekao je Gračan.