Izgleda da bi Zoran Mamić mogao imati velikih problema u borbi za naslov (evo i zašto)

Brekalo je slomio prst na nozi tijekom pripremne utakmice s ruskim CSKA

20.10.2015., stadion Maksimir, Zagreb - UEFA Liga prvaka, skupina F, 3. kolo, GNK Dinamo - FC Olympiakos. Zoran Mamic.
Photo: Igor Kralj/PIXSELL
FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Josip Brekalo, jedan od najtalentiranijih igrača Dinama koji je pred kraj jesenskog dijela sezone priključen prvoj momčadi Modrih zajedno s juniorima Morom i Šemperom, slomio je prst na nozi tijekom pripremne utakmice s ruskim CSKA (0:0) i provest će otprilike dva tjedna izvan punog treninga.

Josip Brekalo oduševio je na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Čileu za igrače do 17 godina, na kojem je Hrvatska dogurala do četvrtfinala u kojem je doživjela poraz od reprezentacije Malija. Brekalo je, zajedno sa Morom i Soldom, uvršten u najboljih 11 turnira.

Brekalo slomio prst na nozi

Nakon toga, trener Dinama Zoran Mamić ga je uoči sraza sa Osijekom u jesenskom dijelu sezone, priključio seniorskoj momčadi. Čelnici Dinama vjeruju kako će Brekalo jednog dana postati vrhunski igrač, a on je to već i pokazao svojim igrama.

[PRIPREME] Mladi Josip Brekalo slomio je prst na nozi tijekom utakmice s PFC CSKA MOSCOW i provest će otprilike dva…

Gepostet von GNK Dinamo Zagreb am Dienstag, 2. Februar 2016

I sam se nada kako će na proljeće dobiti minutažu od Mamića i opravdati povjerenje šefa struke Dinama.

Međutim, na svojim prvim pripremama sa seniorskom momčadi Dinama u La Mangi doživio je ozljedu. Brekalo je tijekom susreta s ruskim CSKA, koji su Modri odigrali neriješeno, slomio je prst na nozi i s terena će izbivati otprilike dva tjedna. Tako se Zoran Mamić suočio s novim problemom.

Je li došlo Cekicijevih pet minuta!?

Naime, Soudani je ozlijeđen, Sigali je na poštedi zbog ozljede, isto kao i Taravel. Josip Pivarić je nedavno ozlijedio koljeno i ‘out’ je do kraja sezone, a Marko Pjaca još uvijek ulazi u onu svoju formu s kojom je prošle sezone oduševio u dresu Dinama, a na ovim pripremama u La Mangi se baš i nije naigrao.

Na sve to sad se ozlijedio i Brekalo. Iako je Brekalo igrač koji trenutno nije u fokusu Mamića za prvu momčad, trener Modrih je sad dosta tanak na krilnoj poziciji.

Možda je sad došlo vrijeme da Mamić iz Lokomotive povuče Cekicija.