Dinamo je na pripremama u La Mangi protiv lidera poljskog prvenstva ostvario i prvu pobjedu

Mamić je susret započeo s momčadi koja je u prosjeku bila mlađa od 18 godina

16.05.2015., stadion Maksimir, Zagreb - MAXtv 1. HNL, 34. kolo, GNK Dinamo - HNK Hajduk. Angelo Henriquez. 
Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

Nogometaši Dinama su u drugoj pripremnoj utakmici u La Mangi, gdje se dinamovci pripremaju za nastavak prvenstva, s 2:1 svladali poljsku momčad Piast Gliwice, lidera poljskog prvenstva.

Trener Modrih Zoran Mamić susret je započeo s momčadi koja je u prosjeku bila mlađa od 18 godina. Tako su utakmicu započeli: Šemper, Stojanović, Benković, Soldo, Sosa, Knežević, Moro, Lovren, Fintić, Brekalo, Gojak.

Dinamovi juniori dominirali su protiv vodeće momčadi poljskog prvenstva, dobre prilike za golove propustili su Gojak, Fintić i Brekalo, a u 39. minuti Poljake je načeo Lovren pogotkom iz odbijanca nakon što je Benković pogodio vratnicu iz slobodnog udarca.

Poljaci izjednačili, Henriquez zabio za pobjedu

No, Poljaci se nisu predavali i Piast Gliwice je izjednačio na početku drugog poluvremena. Naime, na poluvremenu je Mamić napravio nekoliko izmjena, a već u 49. minuti poljska momčad je izjednačila preko Murawskog.

Dinamo je i nakon toga bio dominantniji, te je do pobjede, prve u 2016. godini, stigao preko Henriqueza, koji je zabio glavom nakon ubačaja iz kuta.

Tako je čilenaski reprezentativac na najbolji način, nadamo se, najavio svoje dobre igre u nastavku sezone. Podsjetimo, Dinamo je u prve dvije pripremne utakmice remizirao (0:0) sa Celjem, te izgubio (2:0) od norveškog Stromsgodseta.

Prvak Hrvatske će u Španjolskoj igrati još protiv CSKA iz Moskve (30.1.), bugarskog Litexa (2.2.) i za kraj ukrajinskog Šahtara (5.2.).