Izgleda da je sve gotovo i da Arturo Vidal definitivno postaje igrač Bayerna

Transfer je vrijedan 37 milijuna eura, a Čileanac će potpisati na pet godina

Chile's midfielder Arturo Vidal complains during the 2015 Copa America football championship match against Mexico, in Santiago, on June 15, 2015.   AFP PHOTO / MARTIN BERNETTI
FOTO: AFP

Čileanski nogometni reprezentativac Arturo Vidal vrlo brzo će i službeno postati igrač njemačkog prvaka Bayerna, javlja ugledni Guardian. Navodi se kako su se talijanski i njemački prvak dogovorili oko odštete koja će iznositi 37 milijuna eura, a Vidal će zarađivati 90 tisuća funti tjedno tijekom pet godina.

Vidal je zadnje četiri godine bio član Juventusa s kojim je osvojio četiri naslova u talijanskom prvenstvu.

Prekjučer se Vidal na društvenoj mreži Instagram oprostio se od navijača Juventusa, čiji je član od 2011. godine. On se već duže vremena spominje kao nogometaš koji će napustiti Staru damu i karijeru nastaviti u njemačkom Bayernu, a pretpostavlja se da će taj transfer uskoro biti i službeno potvrđen.

Vidal je u svojoj objavi napisao da zahvaljuje svim navijačima te da mu je vrijeme provedeno u Juvenutsu bilo najbolje u karijeri. Rekao je navijačima da su najbolji i da će mu nedostajati.

https://instagram.com/p/5RdAzjNltp/?taken-by=vidalofficial

Podsjetimo, jedan od najvažnijih igrača minhenskog Bayerna Arjen Robben već se oglasio po pitanju Vidalovog dolaska iz Juventusa u njegov klub i jasno poručio da želi da se taj transfer ostvari.

“Vidal je kvalitetan igrač, a takav nogometaš sigurno može pomoći Bayernu”, rekao je Robben i zatim bio još direktniji: “Nogometaša poput njega baš trebamo jer je agresivan i glasan.”

Sve je riješeno

Podsjetimo, u četvrtak smo pisali da je Juventus pristao prodati Vidala minhenskom Bayernu za cijenu od 40 milijuna eura i bonuse, te je preostalo samo pričekati službenu potvrdu realizacije posla.

Tvrdi to nekoliko svjetskih medija uz dodatak da se agent veznjaka čileanskog nogometne reprezentacije već nalazi u Münchenu gdje dogovara osobne uvjete Vidalova prelaska. Navodno je riječ o četverogodišnjem ugovoru vrijednom 6,5 milijuna eura po sezoni.

Već bio blizu Bayerna

Inače, Vidal je već 2011. godine bio blizu prelaska u München po odlasku iz leverkusenskog Bayera. Brža je tada bila reakcija torinskog kluba koji ga je platio 12,5 milijuna eura što je tadašnji predsjednik bundesligaškog kluba Uli Hoeneß nazvao “kršenjem dane riječi”, no, čini se da je sve zaboravljeno pa će Vidal u Bayern okolnim putem.