Izgleda da nitko nije zadovoljan novom vrstom kvalifikacija u Formuli 1, traže povratak na staro

Momčadi u Formuli 1 poslale su pismo predsjedniku organizacije Bernieju Ecclestoneu

Formula 1 boss Bernie Ecclestone walks down the paddock ahead of the Russian Formula One Grand Prix at the Sochi Autodrom circuit in Sochi on October 11, 2015.  AFP PHOTO / ANDREJ ISAKOVIC
FOTO: AFP

Momčadi u Formuli 1 odbacile su sadašnji format kvalifikacija i traže da ponovno vrati na snagu prošlosezonski format kvalifikacija, javlja Reuters.

Sve momčadi u Formuli 1 slažu se da bi sistem kvalifikacija trebao biti kao onaj prošle sezone, a o tome su u pismu obavijestili predsjednika Formule 1 Bernieja Ecclestonea i predsjednika FIA-e Jeana Todta.

Podsjetimo, ove sezone je ustoličen novi sistem kvalifikacija , u kojem je najsporiji vozač ispao svkih 90 sekundi. Ali nove kvalifikacije nisu bile zanimljivije od prijašnjih, a ispadanje najsporijeg vozača nije imalo ikakvog pozitivnog utjecaja.

Potrebna jednoglasna odluka

Todt i Ecclestone su, inače, rekli da ne namjeravaju vratiti stari sistem kvalifikacija, no veliko negodovanje vozača i konstruktora moglo bi ih natjerati da se predomisle. Za promjenu te odluke potrebna je jednoglasna odluka FIA-ine F1 komisije.